Egy gondolat bánt engemet. Minket. De nagyon. Volt itt egy bejegyzés, túl sok jelentősége nem lett volna, hiszen nem politikai leleplezésről szól, nem egy pár tízmilliós arculatváltásról, nem egy film éppen be nem mutatásáról (vagy mégis) egy nemzetközi fesztiválon, nem Bayer Zsoltról, részeg-nemrészeg rádiósról, nem politikáról és olimpiáról, vagy hogy egy közpénzből készült mozi miért nem kerülhet a magyar mozikba, eltűnő, köztársasági elnököt fikázó cikkről a jobboldali médiában, Pináról a Duna Tévén, a Marslakós Mostmárnemproducer Jáksó és a Magyar Narancs csörtéjéről, Dávid Ibolya és a Hírt Tv baszakodásáról, Bruce Willis hatalmas budapesti pénzeiről és dugóiról, az Euróvíziós Dalfesztivál előre látható döntőiről, Pesty nem cigányútjáról, az m3d körüli katyvaszról, a Kino (nem) bezárásáról, Liluról, a gazdák kerítőjéről, a hatvan évessé vált David Hasselhoffról, az épülő londoni Olimpiai Stadionról, a MinDig TV folyamatos, őrületkeltő spotjáról a tévében. Nem.

A bejegyzés megszületett 2012.08.01. 17:00-kor. Azt hittük, vicceset írtunk, lehet, hogy nem. Nem nagyon akart a cucc kikerülni az index.hu címlapján lévő blogketrecébe. Ok, van ilyen, nem lehetünk mindig ott. (Azért volt olyan, hogy egy héten hat nap ott voltunk. Illetve egy másik napon olyan is, hogy egy napon, egyszerre két bejegyzéssel is.) De ez nem ment ki. No promlemo. Van ez így.

Kicsit büszkék vagyunk, ezért olykor megnézzük kezdetleges eszközeinkkel, hogy esetleg valahol nem idéznek e miket, nem utalnak, hivatkoznak e ránk, trackback, ajánlók, hasonlók. (Azért az arculatváltós, logós műalkotás sok helyütt hivatkozási alappá vált, jeeee. A facebookos kezdetleges szavazásunk 10.000 emberhez ért el.) A gugliba beírtuk másnap: megszűnik, hírcsárda. Semmi nem jött ki. Beírtuk mellé: médiafika. Nulla találat. Azaz semmi. (Korábbi hasonló próbálkozásaink korábbi bejegyzésekkel azért eredményesek voltak, a post publikálása után néhány órával már a gugli kiadta a keresett postot.) Tehát találat semmi. Nem vagyunk összeesküvés pártiak, se bezombult politikai hitvallók, se romkocsmákban (mindig) félhomályában merengő diplomások. De akkor ezt így hogy? Hogyhogy a gugli csak erre az egy bejegyzésre nem dobott ki semmit?!

Aztán megmozdult valami csütörtök kora délután. A mandiner.hu kirakta a Megszűnik a Hírcsárda bejegyzést a blogos, Média ajánlójába. És aztán valahogyan, érdekes módon, nem sokkal később a gugli is kiadta a médiafika nagyszerű hírcsárdás bejegyzését. (Éppen kiraktunk a mediafika.postr.hu-ra ugyanezt a bejegyzést. Aztán ahogyan láttuk, hogy a gugli (?) meggondolta magát, és kiadott találatokat a keresett szavakra, levettük…)  

Szóval akkor ez most mi? Ok, hogy a (pláne olvasott, nyomott, megtámogatott) blogok hatalmas reklámfelületet biztosítanak az index konzorciumnak, kiépítették, létrehozták, jól nyomták, nyomják, akármi. Kell a befektetőknek a della, meg akármi. De ezt akár olyan áron is, hogy az őket érő – érdekeltségükbe tartozó oldalakat érő - kritikákat, fikázó műremekek megjelenését a nagyszerű világhálón valamiképpen akadályozzák? Ők, a szabadság harcosai? A független megmondóemberek? A nagy focisták és horgászok? Szóval akkor ez most mi? Mi volt? WTF?

De azért még mindig reméljük, hogy valamit csak mi néztünk el. Vagy?

Mert magamat kigúnyolom, ha kell...?!

Szerző: Mediafika  2012.08.02. 23:10 1 komment

Címkék: egykurvanagykérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr564693206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.08.15. 08:59:34

Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy a Google robotja csak akkor találkozott a bejegyzéssel, amikor a Mandineren belefutott a linkjébe. A Mandinert az állandó frissülés miatt nagyon gyakran látogatja, szinte valós időben dolgozza fel, a Médiafikát valószínűleg (most még) valamivel ritkábban.
süti beállítások módosítása