A Sandy névre keresztelt hurrikán több mint 110 ember életét oltotta ki csak Amerikában, összességében 20-25 milliárd dollár kártérítési költséget jelenthet a biztosítóknak egy becslés szerint.

sandy_natgeo_ujra.jpg

A National Geographic Channel készített dokumentumfilmet – premier hétfőn este kilenc órakor a NatGeón – az október végén mintegy féltucat közép- és észak-amerikai ország életét napokra megbénító, Sandy hurrikán kialakulásáról és pusztításáról. Heves esőzések, 145 km/órás szélrohamok, több méter magas tengeri vízfalak. A ciklon ezreket kényszerített otthonuk elhagyására, New Yorkban és New Jersey-ben borított sötétbe és bénított meg városrészeket.

sandy_natgeo_ujra2.jpg

A Sandy hurrikán – viharos napok New Yorkban című doksiban mentőmunkások, meteorológusok, viharvadászok, túlélők, kárt szenvedettek sokasága szólal meg. Több amatőrfelvétel is bekerült, az egyiken például a New York-i erőmű felrobbanása is látható. A segélyhívószám túlterheltsége miatt sokan a Twitteren kértek segítséget.

Szerző: Mediafika  2012.11.26. 15:30 Szólj hozzá!

Címkék: tévé natgeo doksi

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr354926611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása