Nem is olyan régen, egy valamelyest nagyobb szabású kiállítás megnyitóján hangzott el, hogy húha, de nagyon fontos most a kultúra ilyen vészterhes időkben. Ma meg kiderül, 2,4 milliárddal valószínűleg kevesebb jut rá. No, most akkor mi van? Vagy csak mi érzünk itten némi ellentmondást?

A hvg.hu is közölte az MTI hírt: a tervek szerint 2,4 milliárd forintot zárolnak az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális államtitkárságánál - mondta a kultúráért felelős államtitkár hétfőn. L. Simon László hangsúlyozta, hogy ez az összeg még nem tekinthető véglegesnek. "Az, hogy ez így is marad, még sok mindentől függ. Ennél többet nem tudok jelenleg mondani" - tette hozzá az államtitkár, aki szerint a kulturális élet finanszírozása nem kerül veszélybe. "A nagy állami intézmények többségét egyáltalán nem fogja érinteni a zárolás" - szögezte le.

kartyazok_szepmuveszeti.jpg

Kártyázzuk össze a kultúrára valót?

És mit is mondott Orbán Viktor Szépművészeti Múzeum Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő című kiállításának csütörtöki megnyitóján? A Fidesz.hu-t idézzük, miszerint a miniszterelnök kiemelte, hogy épp a válságban van leginkább szükség arra, hogy a maihoz hasonló kiállításokkal megmutassuk: az élet több a létért folytatott puszta harcnál. A kultúra képes megmutatni a nagyságot, és azt, hogy képesek vagyunk a világ élvonalába tartozó események megszervezésére is – hangsúlyozta Orbán Viktor. „A kultúra nem bokréta a nemzet kalapján, hanem a nemzeti büszkeség záloga” – húzta alá a kormányfő, kifejtve: a kultúra egy nemzet erejének kifejeződése és szellemi kisugárzásának megtestesítője.

Most akkor kell kultúra, de csak nagyban? (Egyébként a teljes árú jegy sem két forint, inkább 3200...) Vagy hogy?  

Fotó: szepmuveszeti.hu

Szerző: Mediafika  2012.11.05. 22:45 1 komment

Címkék: kommunikáció orbán hír pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr124892785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.11.06. 05:01:04

A sokszínű polgári Mennyország, leginkább kétszínű!
süti beállítások módosítása