A Los Angeles-i kikötő egyik hídjáról vetette magát a folyóba Tony Scott vasárnap kora délután. Az Emmy-díjas rendező 68 éves volt.

A szüleik büszkék lehettek kicsi fiacskáikra, hiszen Ridley Scott és Tony Scott vastag betűvel íratta be magát a filmtörténelemkönyvbe. Ridley Scott három Oscar-jelölést, míg Tony egy Emmy-díjat tudhat(ott) magáénak, de ami talán fontosabb, mára már klasszikussá, kultikussá váló filmek rendezői lettek. A legtöbbször kifakult piros baseballsapkát hordó Tony Scott, akinek a nevéhez fűződik például a Top Gun, Az utolsó cserkész, a Tiszta románc vagy A rajongó pályája során a legnagyobb hollywoodi sztárokkal dolgozott együtt.

tonyscott_boybicycle.jpg

Tony Scott az 1965-ös, Ridley Scott rendezte A fiú és a kerékpár c. filmben

Magyarországon forgatta több mint tíz évvel ezelőtt készült Kémjátszma egyes jeleneteit, rendezőben Magyarország, illetve elsősorban a csinos magyar lányok mély nyomott hagytak. De még inkább Jancsó Miklós, akiről azt mondta, hogy tőle tanult filmezni. 2008-ban kezdte el forgatni az 1974-es Hajsza a föld alatt című film remake-jét, amelyben a Déja Vu és a Tűzben edzett férfi után újra Denzel Washingtonnal dolgozott Tony Scott. 2010-ben még egy filmet – az utolsót – rendezte, a Száguldó bomba főszerepét szintén Washington alakította Chris Pine és Rosario Dawson mellett.

Fotó: http://jpsgranvillepage.blogspot.hu

Szerző: Mediafika  2012.08.20. 09:15 2 komment

Címkék: film hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr674721087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kérdem én 2012.08.22. 12:43:12

Eddie Murphy főszereplésével készült Kémjátszma??

www.imdb.com/title/tt0266987/

Mediafika 2012.08.22. 13:57:45

Köszi, sorry, javítva.
süti beállítások módosítása