„Az MSZP egyik vezetője arról beszélt a nem egyszer újnáci hangütésű napilapnak, hogy ha a köztársaság érdeke megkívánja, akkor nagykoalícióra lépnének a Fidesszel. Hogyan? És mi lenne az elvi alapja ennek a nagykoalíciónak? Eddig azt hittem, hogy az MSZP és a Fidesz gyökeresen mást gondol az alkotmányosságról, az emberi méltóságról, a piac és az állam gazdasági szerepéről, radikálisan eltérnek társadalompolitikai elképzeléseik, szemben állnak a magyar külpolitika egy sor meghatározó kérdésében” – írta a Facebook oldalán Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Magyar Hírlap megfogalmazásában "bukott kormányfő".

Mint a Magyar Hírlap írja reakciójában: "Gyurcsány Ferenc egyébként nem először újnácizza a Magyar Hírlapot. Emlékezetes lépése volt lapunkkal szemben, amikor 2009 februárjában – még miniszterelnökként – felszólította az állami intézményeket és az állami tulajdonú cégeket, hogy szüntessék meg a Magyar Hírlap előfizetését, és utasította az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a lapban. Az akkori kormányfő indoklásként Bayer Zsolt egyik publicisztikáját hozta fel. A példátlan lépés kapcsán politikusok, művészek és közéleti személyiségek emelték fel a hangjukat, a fővárosi Kossuth téren pedig ezrek tüntettek a sajtószabadság, illetve a Magyar Hírlap mellett."

Hogy most mennyien tüntetnének a Magyar Hírlap mellett, nem tudni. Azért mióta Széles Gábor beszólt a tranzakciós adó kapcsán, feltehetően még kevesebb megvadult fideszes állna a transzparens mögé. Azért a napilap arról egy szót sem írt, nem érvelt amellett, hogy ők bizony nem újnácik. Csak visszavágott Gyurcsánynak, mint egy kétségbeesett óvodás, akinek Dezső már megint elvette a lendkerekes motorját. 

Mindenesetre az mindig jó, ha a politikusok és a „független” média egymást gyepálja. Jó téma.

No de: újnáci a Magyar Hírlap vagy sem?

Szerző: Mediafika  2012.08.02. 09:30 Szólj hozzá!

Címkék: média politika gyurcsány napilap

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr784691784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása