Reggelente együtt kávéztok a büfében, ki könyökölve halad előre, ki előre engedi a másikat. Együtt cigiztek a kijelölt – vagy nem kijelölt – helyeken az ország házában, egymás mellett ültök a teremben. Kint egymásra mosolyogtok, bent, amint a kamera piros fénye felvillan: egymásra hörögtök, fröcsögtek, beleszóltok, tapsoltok, rejtvényt fejtetek, kis tudja mit firkáltok jegyzeteitekre.

Felszólaltok, leültök. Együtt megebédeltek, van, aki egy kis bort is iszik, hogy jobban csússzon, van, aki keményebbet tol. Egy cigi, és vissza a házba, közben felmerül, hogy van az asszony, köszi, rendben, na akkor majd hétvégén úgyis összecsapunk. Vagy legalábbis olybá tűnik. Éldegéltek szépen egymás mellett, közben olykor egy kis közös biznisz is belefér, végül is az info, az info, amihez hozzájuttok, hülyék lennétek nem kihasználni.

parnassus.jpg

Közben néha évértékeltek, és akkor meg kiderül, mennyire máshol éltek. Vagy legalábbis úgy csináltok, mint a cirkuszban, lenyomjátok a magánszámokat, és minden megy tovább. A hétvégén majd bográcsoztok együtt. A baj csupán az, hogy a belépőt mi fizetjük, az előadásért tőlünk kaptok pénzt, de egyáltalán nem tetszik a produkciótok.

Két év értékelése az MTI beszámolójából szemezgetve.

Fidesz: Az elmúlt két év a nagy változások időszaka volt, a vergődés helyett a cselekvés két esztendeje. Együtt mászunk ki a gödörből, kézenfogva, a családok, meg ti. Ja. „Ezt a gödröt - fordult a szocialistákhoz - önök ásták minden magyar család számára. Válságban volt az állam, a gazdaság, és bizonyos értelemben a közbizalom és a politika”. Eléggé. „Mi magyarok viszont büszkék lehetünk”. Azok vagyunk, igen, hiszen lezárult a „stabilizáció korszaka”, „csökkenteni tudták a költségvetési hiányt és az államadósságot is.” „A magyar parlament 2010-ben egyértelműen a családok oldalára állt, a gyermeket nevelő családok jövedelme emelkedni tudott.”

MSZP: „Leépült a jogállam, a gazdaság, a munkahelyek, az oktatás, az egészségügy és a szociális rendszer is. Három dolog épül Orbán Viktor uralkodása alatt a Simicska-Nyerges-birodalom, vagyis a Közgép-osztály, a Horthy-kultusz és a focistadionok. Az emberek a rémes valóságot élik, és a bőrükön érzik a rossz kormányzás eredményeit. A munkahelyek megvédése helyett ma kevesebben dolgoznak, mint két éve, 4-6 százalékos gazdasági növekedés helyett 1,2 százalékos a visszaesés, a dilettáns gazdaságpolitika miatt leálltak a beruházások, adócsökkentés helyett pedig 25 hónap alatt 25 új adót vezettek be.” Lopakodó diktatúra, meg rosszabbul élünk, mint négy éve.

KDNP: „Egy dolog azonban sehol a világon nincs úgy, mint nálunk: a kártevők hangoskodása. Az elmúlt húsz percben is hallottuk a hazugság és gyűlölet kultúrájának bemutatkozását". Erős ellenszélben dolgoztak, igen, de sok mindent elértek. Pl.: az autógyártó cégek fejlesztéseivel 27 ezer 500 új munkahely jött létre, emellett kétszázezer ember, köztük nyolcvanezer roma származású kapott lehetőséget a közmunkára. 2011-ben a családi adózás bevezetése miatt jelentős volt a családok keresetnövekedése. Persze. Eközben a nyugdíjak is megőrizték az értéküket. Je.

Jobbik: „Az elmúlt két év a tartalom nélküli nagy szavak, a beteljesületlen nagy ígéretek kormányzása volt. A gazdasági szabadságharc helyett gazdasági fegyverletétel történt, a multinacionális tőke túlnyomó többségben van a hazaival szemben, az alaptörvénytől a Fidesz lett erősebb, az ígéretek nem teljesültek, sehol egymillió munkahely, imitált elszámoltatás van, Matolcsy György meg egyébként is a magyar politika Don Quijotéja, küzd, de csak a kudarcok jönnek. A kül-, a társadalom- és a gazdaságpolitika elégtelen.”

LMP: „A kormány rommá adóztat mindenkit a gazdaságot, társadalmat. Centralizált uralmat épített ki, az orvosok, a fiatalok pedig hanyatt-homlok menekülnek Magyarországról, abból a gödörből, amelyet Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerint a szocialisták ástak, de végül a Fidesz lökte bele az országot”. A társadalomrombolás területei közé sorolta a gazdaságpolitikai dilettantizmust, a szegényellenes társadalompolitikát, a politikai és a gazdasági hatalom centralizálását, a korrupció intézményesítését, valamint a "teljes hátra arcot" a környezetvédelem területén. A kormány "ősbűnének" az egykulcsos adót nevezte.

Kommunikáltok, beszéltek, játszotok. A mostani performance alapján olybá' tűnik, mindezt teljesen másik-másik porondon, világban. Játszotok közben a médiával is, jobbról, balról. De még egyszer: ez nem egy cirkusz porondja. Ne szórakozzatok. Velünk.

Szerző: Mediafika  2012.06.15. 09:30 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: média politika kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr884589766

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.15. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása