Ma kezdődik 57. Eurovíziós Dalfesztivál Bakuban, a Magyarországot képviselő Compact Disco nagy sikerrel vett részt a hétfő késő esti főpróbán. Legalábbis ezt tudhattuk meg az MTI kedd reggeli híréből. A fő kérdés: kell, hogy az MTI promótálja a Compact Discót, illetve a dalfesztivált?

„Az első elődöntőben részt vevő országok zsűrijei előtt mutatta be produkcióját hétfőn késő este, helyi idő szerint már kedden Bakuban az Eurovíziós Dalfesztivál 18 előadója, köztük a magyar Compact Disco zenekar, amely profi előadásával meggyőző teljesítményt nyújtott a főpróbán. (…)A zsűris főpróbán a Magyarországot képviselő Sound of Our Hearts című, 15-ként elhangzott dal előadását a kontinens alakját színes vonalakból formázó háttérvetítés kísérte, és kétszer lángcsóvák is fellobbantak a színpad szélén. A frontember, Walkó Csaba olykor a kifutóra lépett ki énekelni. ’Felrobbantunk, az egész zenekar odatette magát. Úgy gondolom, hogy ha kedden is ezt tudjuk nyújtani, akkor elégedettek lehetünk’ – fogalmazott Walkó Csaba az öltőzőbe menet a távirati irodának.”

Az MTV és az MTI tulajdonképpen egy „cég”, ráadásul ugyebár adóforintokból tartjuk fent. Nyilván cél, hogy minél nézettebb legyen egy közszolgálati médiumban látható műsor, és hogy az abban szereplő, a közmédia által erősen támogatott – az MR2-Petőfi Rádió (ha még így hívják) is elég sokszor adja a számukat  – a Compact Disco jól szerepeljen. Az MTI alapvető feladata – a tény és való jegyében – objektív hírek szolgáltatása, véljük.

Ebbe beletartozik Eurovíziós Dalfesztivál, illetve a Compact Disco nyomatása? Ráadásul nyilvánvalóan úgy, hogy rosszat azért nem fognak írni róluk, se nem fogják fikázni a dalfesztivált. Szóval: objektív hírszolgáltatás, de olykor egy kis pr is belefér?

Szerző: Mediafika  2012.05.22. 10:26 1 komment

Címkék: zene kommunikáció m1 hír közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr494531242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pekkarin 2012.05.22. 12:15:04

Hát nem köll, furcsa, hogy ilyenkor kiesik a legendás pártatlan szerepből az MTI. Szerintem se jót, se rosszat nem kéne írni, csak tényszerűen. Minden szerkesztőség hozzáteszi a magáét. Azt azonban mindig kifelejtik, hogy a magyarokra főleg a finnek és az izlandiak szavaztak eddig, talán itt lenne az idő a kölcsönös támogatásra:

melano.hu/content/eurov%C3%ADzi%C3%B3s-dalfesztiv%C3%A1l-seg%C3%ADtsetek
süti beállítások módosítása