Már kissé aggódtunk, hogy milyen újabb műremek lepi el az RTL Klub Híradó utáni idősávját, amikor felhívást tettek közzé, hogy amatőröket keresnek egy induló sorozathoz. Sokat nem lehetet tudni róla, de akadtak bőven jelentkezők, érkeztek is a Berényi Kisgeci Mikik, Berényi Soseleszelszínész Andrások, Nádor Melles Kingák, Bartha Kemény Zsoltok, Novák Lúzer Lacik és Illés Mikorbaszunkmár Péterek hasonmások. És sokan be is kerültek.  

Hétfő este lehetett látni a végeredményt, lepergett ugyanis A gyanú árnyékában első felvonása. Csalódni csak kicsit csalódtunk, hiszen sokat nem vártunk, de azért érkezett mégis néhány pofon. Mintha húsz évvel ezelőtt ültünk volna Holgerrel a német kisváros házának nagy nappalijában este hét órakor, miközben a kedves kis kékszemű hugica éppen zuhanyzáshoz készülődik. A tévében meg pereg valami doku-reality szerűség, a felét bőven nem értettük, de az is bőven elég volt.

gyanuarnyekaban.jpg

Ilyesmi még nem igen volt kis hazánkban, de ettől még bőven meg lennénk nélküle. Kísérletnek szánja az RTL, reméljük az is marad. De mi is akar ez lenni? „Az amatőr szereplőkkel forgatott napi sorozatban olyan hétköznapi, megtörtént esetek elevenednek meg, amelyek számos családban előfordulhatnak. A dokumentum és dráma között egyensúlyozó sorozatban minden este új sztori kerül képernyőre. A Németországban népszerű és sikeres műsor egyik titka éppen az, hogy bárki ráismerhet saját vagy ismerősei életére.” Ígérik, hogy elgondolkodtat, de szórakoztat is, feszültség, dráma, érzelem keveredik benne. Sokat azért nem kellett tegnap este gondolkodni rajta, szórakozás helyett inkább a fejünket fogtuk a nagyszerű „színészek” láttán, a feszültség inkább a kínosságot jelentette, a dráma a hát közepének vakarását, az érzelem pedig leginkább a „Téged meg ki hívott ide”-jellegű mondatok.

Az első epizód: „Juhász Barbara 16 éve él együtt építési vállalkozó férjével, Andrással. Három közös lánygyerekük van: Tünde, Bernadett és Hanna. Egy nap Barbara megdöbbentő hírt kap: nyugodt, józan, törvénytisztelő férje a család gyermekorvosára támadt, és most egy rendőrségi fogdában várja, hogy hazaengedjék. András az orvostól tudta meg, hogy legkisebb lányuknak, Hannának nem ő a vér szerinti apja – a megalázó diagnózist később egy apasági teszt is alátámasztja. András elhagyja Barbarát, jóllehet a kétségbeesett asszony esküszik, hogy soha nem csalta meg férjét. Mivel minden ellene szól, a hűséges Barbara nyomozásba kezd, és döbbenetes felismerésre jut…"

Izgi. Csak szegény anyukának nem volt semmi köze a színjátékhoz, a jelenetek láttán kaján vigyor jelent meg képünkön inkább, mint mélyen átéreztük volna, a jeleneteket pedig Fókusz-szerű interjú-morzsák, cafatok darabolták – a szereplőkkel, illetve „szakértőkkel”, „orvosokkal”, „rendőrökkel”. A színészi játékot esztelen zoomolásokkal, össze-vissza rángatódzó felvételekkel, relatív gyors vágásokkal igyekeztek menteni, illetve az alkotást pergőbbé tenni.

Aki ne látta volna tegnap, láthat egy új epizódot ma. Érdemes, hiszen szép, új magyar médiatörténeti esemény.

Fotó: Rtl

Szerző: Mediafika  2012.05.15. 09:55 Szólj hozzá!

Címkék: sorozat rtl színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr634509327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása