Kitört a bolygóközi háború, de nem egy távoli, messzi-messzi galaxisban, vagy hol, hanem itt, karnyújtásnyira, a Páva utca és a Kunigunda utca közt. A Magyar Narancs címlapját egy mosolygós-vigyorgós Jáksó foglalja el, szép interjú is készült vele, természetesen a Marslakók című, az m1-en futó sorozat kapcsán. Jáksó aztán letiltotta – állítólag –, de a fasza gyerekek mégis közölték.

Ekézik egy ideje a Marslakókat, mi is ez, mennyibe került, a nézettség meg sehol, de azért kell neki kifutási idő, igen, persze (akkor se bírjuk) az interjúban Jáksó négy hónapot emleget. Itt mindig, mindenkinek igaza van, végül is közpénz, közmédium, de kell e ilyen sorozat? Vagy rekedjenek meg a Szomszédoknál? Vagy annak elég gyatrán „felturbósított” változatán? Vagy legyen inkább több Munkaügyek – IrReality? Vagy csak a beszélő fejes, nagyon mélyre szántó, magasröptű beszélgetések a stúdióban 23.00 után, amit a hozzátartozókon, perverzeken kívül a kutya sem lefetyel?

citrom.jpgDe. A Magyar Narancs készített egy interjút Jáksó Lászlóval. „Sokakat meglepett, hogy a Heti hetes műsorvezetője lesz egy, a köztévén futó sorozat kreatív producere. De az igazi sokk csak a műsor bemutatása után következett. A Marslakók ötletgazdájával egyebek mellett a nézettségről, a célokról, a színvonalról és a támadásokról beszélgettünk. Jáksó László az interjú közlését megtiltotta.” Egyébként, olvasatunk szerint túl sok izgi, kényes kérdés nem is szerepel az interjúban, illetve nagyon megmondós, odabaszós válaszok sincsenek.

De akkor meg miért lett letiltva? Ha egyáltalán le lett…

A szerkesztőség az interjú mellett idézte a sajtótörvényt (2010. évi CIV. törvény a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól): „A médiatartalom-szolgáltató köteles a nyilvános közlés céljából készített nyilatkozatot a nyilatkozatot adó személynek - annak kérelmére - megmutatni; azt nem közölheti, ha a közzétételhez a nyilatkozatot adó személy azért nem járul hozzá, mert azt a médiatartalom-szolgáltató érdemben megváltoztatta, és a változtatás a nyilatkozatot adó számára sérelmes.” Melléírták: „Mivel az elhangzott interjút nem változtattuk meg, és a nyilatkozatot Jáksó László az országos közélet eseményeivel kapcsolatban tette, lapunk úgy döntött, hogy a beszélgetés leiratát leközli.”

Jáksó (ha tényleg letiltatta), lehet, hogy valamit máshogyan fogalmazott volna, kijavított volna. Ennek olyan nagy akadályát nem látnánk, a korrektség jegyében ez elvárható egy laptól, újságírótól. (A téma azért talán nem annyira durva, hogy perrel kellene fenyegetni egymást…). Lehet, hogy rápirítottak MTVÁ-s berkekből? „Lacikám, ezt nem kéne.” Persze csak találgatunk.

A másik olvasat szerint azért jól jött ez a kis letiltós hírverés a Magyar Narancsnak is, hiszen már ma többen foglalkoztak vele. Lehet, hogy bejött a Narancsnak a Heti Válasszal való csörte is.

Tűr, tilt, támogat. De ki kit? Lehet, hogy Jáksó és Bojtár B. a laptopjuk előtt, egy trendi kávézó teraszán ülve röhög mindenkin?

Szerző: Mediafika  2012.04.27. 09:51 23 komment

Címkék: média celeb tévé pénz újságíró közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr54476055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispestipeti 2012.04.27. 12:26:40

Több, (irányultságban is) más lappal együtt tartósan olvasom a Mancsot. Talán az abból szerzett élmények után ezért nem (sem) nézem meg a Marslakók egyik epizódját sem? De azért ez a nagyon közepesre sikeredett Jáksó interjú a letiltotta, de mi mégis közöljük lábjegyzettel sőt, címlappal, eléggé gázos. Voltak már mélypontjai a Mancsnak, kimásztak belőle, azután volt némi langyos vízben dagonyászás, de nem is kell mindig anarchistának, radikálisnak lenni ahhoz, hogy mást próbáljon közvetíteni mint, amit a fősodor elvárt, megszokott kánonja nyomat. De akkor tették volna nyíltan és karakteresen felvállalt kultúr missziójukat helyesebben ebben az esetben, ha nem mennek bele ebbe a műbalhéba. Egy Jáksós címlap sztori nem a Mancsnak való terep. Nem is ér el vele semmit.

alap tibor 2012.04.27. 12:40:27

Nevetséges. Annyira senki nem veszi ezt a szart, hogy ilyen kamu médiakampányra van szükség. JL nem tiltott le semmit, de így öttel többet el tudnak adni

lobster thermidor 2012.04.27. 12:50:57

@alap tibor:

Idefigyelj Bélám!
Te azt honnan tudod? Csak nem te vagy a Jáksó László?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.27. 13:05:09

Szerintem az a kérdés, hogy bárkinek miért adnak milliárdokat (az én befizetéseimből is) mindenféle vállalás nélkül. Igaz ez Jáksóra és Fábryra is. És persze mindenki másra is.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.27. 13:18:10

A törpe kiadta a parancsot, 150.000 rokkantat vissza kell terelni a nemlétező munka világába a felbérelt fideszes orvosoknak!
A jelenlegi komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályozás extrém, a valóságos munkaképességnek nem megfelelő eredményeket produkál.
Néhány példa a komplex minősítő táblázatból, mely alapján lényegében munkaképtelen betegeket lehet munkaképessé nyilvánítani:

1./ Idegrendszeri betegség okozta károsodások megítélése (gyöki tünetek, fájdalom szindrómák):
tipusos tünet együttes, több gyök érintettsége utaló egyoldali érintettség jelei (érzészavar, reflexkiesés, izomgyengeség)………. funkciókárosodás mértéke: 7-10%
tipusos deréktáji, csípőtájra, alsóvégtagba kisugárzó féloldali fájdalom, zsibbadással, vizsgálatkor több gyöki érintettség jeleivel (érzészavar, reflexkiesés, izomgyengeség, vegetatív zavarral………. funkció károsodás mértéke: 11-15%

Ez, már csak azért sem hihető, mert szaktekintélynek számítók, professzorok nyilatkoztak a Tv adásokban, hogy a gerincsérvek komoly betegségeknek számító, rokkantsággal járó kórképek még akkor is, ha a páciens műtéten esett át, akkor sem gyógyul meg soha rendesen.
Ezek a betegek a komplex minősítők szerint mégis, egészségesnek számítanak.

2./ Alsó végtag amputációja combközépen………. funkció károsodás mértéke: 36%, vagyis ez a személy sem számít megváltozott munkaképességűnek. Sőt, mivel 40% alatti a funkciókárosodása, így semmilyen ellátásra sem jogosult.

3./ Szívritmuszavarok: rendszeresen jelentkező, dokumentált ritmuszavarok, a betegnek a kezelések ellenére is panaszai vannak, a napi tevékenységet akadályozza………. funkció károsodás mértéke: 30-49% Ez azt jelenti,hogy akár életveszélyes állapotú szívritmuszavaros beteget is munkaképessé nyilvánítanak.

4./ Veleszületett, halmozott, mindkét ágon beöröklött trombózishajlam, ismétlődő trombózisokkal……….funkciókárosodás mértéke 31-40%
Ennek ellenére a betegeknek, csak enyhe fokú haematológiai károsodást, pl. 10% mértékű károsodást írnak a szakvéleményére! Ezek a gyakorlatban így működnek, sajnos.
Ugyanennek a betegnek vénás elégtelenség okozta érkárosodás, bőrelváltozással és ismétlődő trombózissal, súlyos posztrombotikus szindróma miatt..........funkció károsodás mértéke: 11-25% mértékű. Ennek ellenére a betegnek erre is, csak enyhe fokú 10%-os mértékű egészségkárosodást írnak! Ezzel a betegséggel, se ülő, se álló munka nem ajánlott, mégis munkaképes? Miközben az ilyen beteg, élethossziglan tartó vérhígító gyógyszer szedésére beállított, a szoros laborkontroll mellett is, súlyos szövődményekkel járó, genetikai betegsége miatt!

dr Smittpálelnökúr 2012.04.27. 13:23:09

Ez a blog tényleg csak fikáz, nem ér egy kalap szart sem.

toprengojanos 2012.04.27. 14:09:41

A mancsnak tényleg semmi szüksége nincs egy ilyen letiltatta, mi lehozzuk bulvárbaromságra. Én sem értettem. Ettől se több, se kevesebb olvasója nem lesz, a stabil bázis megvan, ez max elég gáz. Meg pontleszarom a marslakókat.

MarbleC 2012.04.27. 14:21:52

@toprengojanos:
A Mancsnak nincs, de a Marslakóknak igen nagy szüksége van egy kis felhajtásra.

Ennyi.

Harald Blåtand 2012.04.27. 14:22:08

"a korrektség jegyében ez elvárható egy laptól, újságírótól"
A nagy túróst. Azt csak a butább politikusok és Jáksó-szerű médiatahók hiszik, hogy az interjú valamiféle piárműfaj. Az alanyon múlik, mit hoznak ki belőle. Szőcs Gézát pl. ugyancsak a Mancs már kétszer is alkalmatlan, tehetetlen, jóindulatú, de naiv és akarnok balfékként mutatta be úgy, hogy csak kérdeztek tőle, aminthogy az is, viszont Jáksóval ellentétben volt annyi intelligenciája, hogy ne hisztizzen :-)

A szerelő 2012.04.27. 14:42:55

MTVA cenzúra. Dilettáns frusztrált banda.

pepin_nymburk 2012.04.27. 14:56:50

Igen, a MANCS gárdája szerintem is dilettáns, frusztrált banda, de mellette műveletlenek is, ezért nem veszi a kutya se. Mióta Soros bácsi támogatja őket, rendszeresen piszkálták a Demokrata vagy Heti Válasz hetilapokat(éljenek a piacról), pedig az első Orbán kormány idején ők is voltak nehéz pénzügyi helyzetben, de úgy látszik elfelejtették.

herut 2012.04.27. 15:13:23

Jáksóból tizenkettő egy tucat.Miért foglalkoztatják egyáltalán.Még csak nem is jópofa.Semmi.

Gest anyó férje 2012.04.27. 15:59:56

Kitört a rikkancsok háborúja? Hát már az anarchisták se tartják be a rendet? Vagy anarchiából se mindegy hogy milyen?

bIQa 2012.04.27. 16:01:54

Könnyebb másokat fikázni, mint valamit alkotni. Jáksó és a Mancs is persze csak az előbbiben erős

magazineaddict 2012.04.27. 16:33:52

én nagyon kedveltem ezt a lapot kb.1996 ig ....azóta a világ és vele én is megváltoztam...akkor még nem voltak jáksók,meg valahogy úgy emlékszem hogy minden cikk szólt valamiről...a soros meg már akkor is nyomult de kit érdekelt ...valahogy jól írtak az akkori újságírók...néha kezembe veszem az újságosnál ,de már a címlap is elriaszt...
most 41 vagyok és nem olvasok magyarul már semmilyen hetilapot..tudom győkér lettem..

kvadrillio 2012.04.27. 18:22:57

Jáksó AKKOR IS EGY SIKERES FAZON ! DE JÁKSÓ MINDENKÉPPEN EGY SIKERES FAZON !
jáksó akkor is a többszörösét akarja visszakapni annak, amit befektetett ebbe a szarba !
ÉS AKKOR IS NAGY LESZ A PROFITJA, HA EZ A LEGSZARABB TV-SOROZAT !!!

DE AKKOR IS !

MAJD ÖSSZEFOGUNK ÉRTE, AKKOR IS !

kvadrillio 2012.04.27. 18:24:52

AKÁR AZ sp. MEG A fLUOR TOMIKA...akkor is megcsináljuk őket, ha vért is izzadunk tőlük, amilyen SZAROK !

PFF....

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.04.27. 20:32:37

@bIQa: Ennyi pénzből, sokan tudnának "alkotni" is :).

Amidazophen 2012.04.28. 23:26:45

@Harald Blåtand: Háromszor is láttam Szőcs Gézát, és mindig ugyanaz az elnyűtt és koszos cipőt volt rajta.

Valaki már szólhatna neki, hogy egy álomtitkárnak illene rendesebben öltözködnie...

Dinamuki · https://vimeo.com/309900652 2012.05.01. 10:53:03

Egy rendes MAncs interjú, még a régi cépp időkből (újságír PKI)

Kettő felé kerültünk haza Lukácshoz, ahol végre létrejöhetett a klasszikus

sztár papucsban

szituáció. A berendezés visszafogott: szék, asztal, láda, galéria, egyhamar nem találkozunk képével a Lakáskultúra címlapján. Erősen megviselt állapotban tettem ki a diktafont az asztalra. A rögzített "interjúból" csak a gyűjtők számára közlök néhány részletet.

Magyar Narancs: Na... Akkor izé... (dugóhúzás hangja, majd csobogás) Hogy is van ez a szövegekkel?

Lukács László: Ilyen ötleteket írok. Hú... hú... húszat írok napközbe´. Megyek az utcán, és akkor így hú!, zsizsap-zsi-zsepzsap, zsizsap-zsezsizsezsa, és írom rá a papírdarabra, ami a tárcámba´ van. (pisztáciahéj-ropogás)

MN: (enyhén kásásan) Aha.

LL: És akkor kérdezik, hogy ezeket a számokat hogy írom... Mit tudom én, hogy írom... fszom tudja, hogy írom, bzdmeg. Néha eszembe jut két sor, vagy négy sor, vagy hat sor, vagy egy sor.

MN: (azonosíthatatlan zörejek, csámcsogás)

LL: (rágcsálás, erősen kásás hang) Én egyébként igazából egy krva unalmas faszi vagyok. Ha valaki ismer engem, vagy sok időt eltölt velem, én krva unalmassá válok egy idő után, mert nincsen csajom, éppen ezért az a része az életemnek hiányzik, és igazából a magánéletem és a közéletem az ugyanaz... (valami borul, csobogás)

MN: (érthetetlen dünnyögés, kortyok)

A felvétel itt nemsokára megszakad, emlékeim szerint nem sok érdemleges témát érintettünk már a hátralévő időben, csak belassultunk, mint a zárlatos Duracell-nyulak.
süti beállítások módosítása