Holnap, csütörtökön este (Filmmúzeum 21.00) Sean Connery és Michelle Pfeiffer főszereplésével egy kis kirándulás tehető Szovjetunióba. Nem csak a nevezetességeket mutatják.

A Sean Connery és Michelle Pfeiffer főszereplésével készült mozi volt a második amerikai film (a Vörös zsaru után), amelyet Szovjetunióban (Leningrádban, ma Szentpétervár) forgattak. Michelle Pfeiffer nagy szerencséjére visszamondott egy szerepet, hogy ebben a moziban játszhasson: alakítását Golden Globe-ra jelölték, Fred Schepisi alkotását az 1991-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medvére is jelölték. A hidegháború vége felé játszódó kémtörténet főhőse az orosz irodalmat és kultúrát jól ismerő, Blair nevű könyvkiadó. Hozzá kerül néhány titkos szovjet katonai dokumentum, az angol titkosszolgálat Londonból igyekszik mozgatni a szálakat. A Sean Connery alakította Blair szuverén személyiség, nem könnyen alkalmazkodik a szabályokhoz, ráadásul beleszeret egy szép orosz nőbe, Kátyába. Az 1990-ben – Johl le Carré regénye alapján – készült film további főbb szerepeit Roy Scheider, James Fox és Klaus Maria Brandauer alakítja.

 

Szerző: Mediafika  2011.12.14. 16:33 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr133463407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása