Mindig is híres volt függetlenségéről a Klubrádió is, beszéljük meg, mi is a helyzet arrafelé. A „független” Népszava ma arról számol be: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság húzza az időt a Klubrádió ügyében. „Jelenleg is zajlik a döntést előkészítő munka” – jelezték. Azaz, szerintünk: „hogy a faszba némítsuk már el a kiegyensúlyozottság jegyében ezt a Bolgár György-féle vonalat” – filózhatnak. A "független" Gyuri bácsi egyébként szintén sokat „tesz” szép hazánk pozitív, nemzetközi megítéléséért.

Ahogyan a lap írja, a Fővárosi Ítélőtábla még március elején helyezte hatályon kívül a szintén „független” médiatanács határozatát, amely szerint az Autórádió Műsorszolgáltató Kft-é a budapesti 95.3 MHz-es frekvencia. Az ítélőtábla a nyertes pályázat alaki hibája miatt kötelezte részben új eljárásra a médiatanácsot. A pályáztatást nem kell megismételni, azonban új határozatot kell hozni, új nyertest kell hirdetni. Ebben nem tud dönteni a médiatanács: a második helyezet a "független" Klubrádió volt. Van. Lesz.

„A 95.3-mal kapcsolatban egy egyfokú típusú ítéletben megállapította a bíróság, hogy a pályázat, nyertesét ki kellett volna zárni, mert nem felelt meg az előírásoknak. Ezzel az ítélettel ez megszületett, de miután egy hatósággal szemben született ez az ítélet megvan ennek a technikája. Egyértelmű határozatot kell hozni, nem általában, hanem gyakorlatilag kimondta a bíróság, hogy törölve van az Autórádió Kft és ennek a törlésnek megfelelően állapítsák meg a nyertest” – nyilatkozta odahaza, a Klubrádió "független" Megbeszéljük című műsorában pár nappal ezelőtt Arató András. (A szöveget nem mi kopipészteltük bénán, és írtuk át, hogy mindenki hülyének nézze őket, így szerepel a mérvadó adó honlapján.) Ezek tények, vélemények.

Az NMHH fellebbezést nyújtott be a bíróság ítélete ellen. A Klubrádió múlt heti közleményében már azt írta, hogy a fellebbezésében a hatóság az első fokú ítélet teljes megsemmisítését kérte az Ítélőtáblától. Szerintük így az NMHH egyrészt a saját, korábbi közleményével került súlyos ellentmondásba, másrészt pedig "megerősítette azokat a feltételezéseket, amelyek szerint nem a korrekt eljárás, hanem a Klubrádió elhallgattatása az elsődleges célja".

Jogos, nem jogos? A függetlenség jegyében élvezetes iszap-birkózást kívánunk minden résztvevőnek.

Szerző: Mediafika  2012.04.24. 09:27 Szólj hozzá!

Címkék: média politika rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr524470030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása