Akinek eltelt volna úgy a 2009-es esztendő, hogy lemaradt a mozikban a Benjamin Button különös életéről, aztán DVD-n sem vette meg, és az HBO-n sem látta, meg aztán mág ki tudja, hol, hát annak örvendetes esztendő a 2013 januárja: a Dunán január 8-án este David Fincher mozija látható.

BenjaminButton_k_1.jpg

Korábbi filmjeihez (Hetedik, Játsz/ma, Harcosok klubja, A Zodiákus) képest kevésbé meglepő, feszültséggel és izgalmakkal teli mozit – Benjamin Button különös élete – készített David Fincher 2009-ben, azonban elégedetlenkedésről szó sincs. Ezúttal – szintén – egy különös szerepet kapott a rendezőtől Brad Pitt, egy olyan ember életét kellett eljátszania, akinek az idő kereke, az órák mutatói visszafelé járnak, idős embert idéző ráncokkal születik, s ahogyan cseperedik a magára hagyott furcsa lény az idősek otthonában (s éli itt, Shakespeare után szabadon, második, illetve első gyermekkorát), válik lassan egyre fiatalabbá. Ahogyan korosodnak mellette a hozzá közel állók, ő úgy válik egyre frissebbé, fiatalabbá, miközben rá kell jönnie, hogy mindez nem feltétlenül áldás. Gyermek-öreg korától elkíséri a szerelem Cate Blanchett személyében, de a neki szabott fordított lét el is választja tőle. Egy fordított élet a huszadik század második feléből, amely a csecsemősírással ér véget. Néhány drága politikus is megnézhetné.

Szerző: Mediafika  2013.01.08. 15:00 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé duna

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr95006312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása