A maszk, igencsak szép énekhang, furcsa séró, 4 Golden Globe-jelölés. Diaz ma negyven gyertyát fújhat el tortáján.

Hollywoodi mércével talán kicsit későn került a szélesvászonra, de ma már ezt valószínűleg nem bánja a szőke, kékszemű színésznő, akinek feltűnően előnyös külső adottságai ellenére változatos szerepekben, műfajokban sikerült érvényesülnie. A Jim Carrey fémjelezte A maszkban kapta elő jelentősebb feladatát huszonegy évesen, a nagy sikerű mozi igencsak meglódította a kezdő színésznő pályáját.

cameron-diaz_org.jpg

Cameron Michelle Diaz 1972 augusztusában született San Diegóban. Kalandvágyó, független kis kamasz volt, olyannyira, hogy tizenhat évesen ki is röppent a családi fészekből, és Japánban, Ausztráliában, Mexikóban, Marokkóban, majd Párizsban próbált szerencsét. Kaliforniába visszatérve modellként kereste a betevőre valót, majd némi szerencsével megkapta A maszk női főszerepét annak ellenére, hogy túl sok színészi tapasztalattal nem rendelkezett. A következő években Az utolsó vacsora, a Féktelen Minnesota, a Hullázó kedélyek, az Ő az igazi stábját erősítette. A kilencvenes évek második felében még nagyobb sebességre kapcsolt: Az Álljon meg a nászmenet! című moziban Julia Robertsszel küzdött egy férjért – akiért még borzasztóan hamisan is képes volt énekelni –, a Ronda ügyben bajba jutott férfiakon segített, míg a Keresd a nőt! című vígjátékban már Golden Globe-jelölést érően nevettetett. Az új évezredet igazi hollywoodi dívaként kezdhette, a Charlie angyalai, a Vanília égbolt, a New York bandái emelték egyre magasabbra a drágát, majd a Shrek sikereinek is részese lett. Nagy szívfájdalma lehet, hogy igazi nagy díjat még nem szavaztak meg neki, de ezt valószínűleg a filmek után kapott dollár milliók – egy ideig – feledtetik.

Néhány celebkrampója akadt: így járt házon belül Vincent D’Onofrio, Matt Dillon, Jared Leto, Justin Timberlake nevezetű úriemberekkel és a baseball-sztár Alex Rodriguezzel is. Olykor beleszaladt némi botoxba és egyéb szépészeti eljárásokba, de szerencsésen túlélte. Úgyhogy ma ünnepelhet.

Fotó: www.cameron-diaz.org

Szerző: Mediafika  2012.08.30. 10:00 Szólj hozzá!

Címkék: film celeb színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr144741170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása