Miután megünnepelték drága politikusaink az államalapítás, Szent István, és csak a kicsit felülről érkező ünnep, az új kenyér ünnepét, újra együtt ünnepelhetnek. Ünnepelhetik magukat ünnepelve, ugyanis egy szép magas labda érkezett számukra. Amit nehéz lesz kivédeni. Megnézhetnek ingyen egy politikai korrupcióval átszőtt jó kis francia filmet.

allamerdekbol.jpg

Az Államérdekből című mozit a Parlux filmforgalmazó Transparency Internationallel közösen mutatja be Magyarországon, augusztus 23-ától kerül a nagyközönség elé. De előtte ugrik a majom a vízbe, illetve a magyar politikus a légkondis multiplex kényelmes székébe (az ingyen) pattogatott kukoricával. Ugyanis a film témája a politikai korrupció – teljesen ismeretlen szóösszetétel hazánkban –, így a Transparency International Magyarország úgy véli, "fontos volna, ha minden országgyűlési képviselő megtekintené és a tanulságot levonva okulna a filmből. A korrupcióellenes civil szervezet emiatt minden országgyűlési képviselőnek eljuttatott egy meghívót a film ünnepélyes vetítésére."

Már előre látjuk, hogy kezdenek el izzadni szép kis csóró öltönyeikben a három Cézar-díjjal is kitűntetett mozi láttán a különböző frakciók tagjai, majd együtt, cigizés közben jól megbeszélik, hogyan is tovább.

Az nem veti fel egyébként a korrupció gyanúját, hogy ingyenmoziznak a képviselők? És aztán mi lesz, ha az ingyenjegyért cserébe különböző szolgáltatásokat, lehetőségeket kínálnak fel a Transparency Internationalnek? Esetleg lehet, hogy magukba néznek, sírva hagyják el a mozitermet és egyből a rendőrségre szaladnak. Izgalmas este lesz.

Szerző: Mediafika  2012.08.16. 13:30 Szólj hozzá!

Címkék: film politikus pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr984715630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása