Nehéz gyerekkor, gyúrás, filmezés, szenátorkodás. Az élő szövet a fémvázon 65 éves.

schwarzi_plakat.jpgA kis Schwarzi nehéz körülmények közt élt gyermekkorában egy kis stájer faluban. Apuka rugdosta a sport felé, majd a fociedzője vitte le először az edzőterembe, „gyúrjál fiam” felkiáltással. És gyúrt, elég jól, hiszen néhány kemény év elteltével elkönyvelhette: hétszer lett Mr. Olimpia és hat alkalommal Mr. Universe. 1977-ben egy dokumentumfilm is készült róla, illetve az 1975-ös, Mr. Olimpia és Mr. Universe versenyekre készülő testépítőkről.

Megfordult kigyúrva tehát néhány megmérettetésen, a reflektorfény így gyakran megcsillant testén. Foglalkoztatta a színészet is, ezért székhelyét áttette a lehetőségek országába. Először 1969-ben fordult felé a kamera (A Herkules New Yorkban című filmben tűnt fel), az 1976-os Maradj éhen! című moziban nyújtott alakításáért Golden Globe-t vehetett át. De igazából az 1982-es Conan, a barbár hozta el az első nagy sikert, majd Terminátorként nyomta le a világot. Főleg akciómozik jöttek sorban, szórta a golyót a Kommandóban, igyekezett levadászni  a láthatatlan lényt a Ragadozóban, majd érkezett a Vörös zsaru, a Total Recall (aminek nemsokára jön a Colin Farrell-féle változata), került két tűz közé, végkép eltörölt, tett egy sétát Batman és Robin oldalán, fellépett az igazság nevében. Néhány vígjáték is becsusszant, volt ugyebár ikertesója Danny DeVitónak, elég viccesen nézett ki terhesen a Juniorban (kapott is érte egy golden Globe-jelölést). Augusztus végén mutatják be a hazai mozik a The Expendables második felvonását.

schwarzi_Expandables2_k.jpg

"Ki mondta, hogy a 65 éves kor már öregnek számít?"

2003-ban lett Kalifornia kormányzója, tavaly januárig be is töltötte e pozíciót. Még a politikától való visszavonulása előtt jegyezte meg: az amerikai elnöki poszt még csábította volna, de azért nem szállhatott versenybe, ugyanis csak az Egyesült Államokban született ember lehet elnök. Azért nem panaszkodhat.

És zárásként egy klasszikus:

Fotó: Pro Video

Szerző: Mediafika  2012.07.30. 13:30 Szólj hozzá!

Címkék: film színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr214686504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása