A brit alkotót feltehetőleg nem kell bemutatni, sekély sírhantosként, a Trainspotting kultikus rendezőjeként, a legviccesebb filmcímért is jó eséllyel induló mozi (Meztelen porszívózás a parkban) alkotójaként, szigetes kalandorként sokan ismerik. Sztár státuszba a három évvel ezelőtti Gettómilliomossal emelkedett Boyle, amely 2009-ben szinte az összes legfontosabb díjat besöpörtre, talán maga Boyle sem tudná felsorolni az összest.

boyle1.jpg

"Nyugi, ma este is jól fogtok szórakozni!"

Legutóbb az egyszemélyes dráma, a 127 óra című művével hívta fel magára a figyelmet. „A legtöbben azt mondják a történet hallatán, hogy nem tudják, képesek lettek volna megtenni ugyanezt. Szerintem mindannyian megtennénk bármit, hogy életben maradjunk, hogy tovább élvezhessük ezt a csodálatos dolgot, ami az élet. Amit Aron (a filmben ugyebár James Franco) átél a hat nap alatt, az a hirtelen rádöbbenés, hogy micsoda érték az élet. A film egyik alapgondolata, hogy Aron soha nem volt teljesen egyedül a kanyonban. Fizikailag persze nagyon is az volt, de spirituális értelemben nem: körülvette mindenki, akit valaha ismert, szeretett” – nyilatkozta a rendező a 127 óra kapcsán.

Pénteken este Boyle pedig az olimpia nyitóünnepségét rendezi, illetve rendezte meg. Volt rá kerete, úgy 27 millió fontja, show-ban pedig a mitikus brit vidék elevenedik meg, kb. 10000 önkéntes és élő állatok sokasága segítségével, repkednek a háziszárnyasok, kullognak a juhok, száguldoznak a lovak, néznek bambán a tehenek. És persze, ha Nagy-Britannia, akkor eső: számíthatunk égi áldásra is. Közben meg felcsendülnek Adele, Amy Winehouse, a Radiohead, a Muse legismertebb dalai, de azért lesznek klasszikusok is: Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd, Clash, Sex Pistols, David Bowie.

Meg persze a húrok közé csak Sir Paul McCartney is, aki igencsak a szívére vette, hogy szegény Beckham nem került be a csapatba.

Szóval Boyle rendezi a megnyitót. Kedvenc Danny Boyle film? Szavazni itt lehet. És bizony Facebook oldalunkat is érdemes lájkolni.

Nem a befolyásolás végett, csak úgy:

Tehát szavazni itt lehet. A szavazók közt semmit sem sorsolunk ki.

Fotó: Budapest Film

Szerző: Mediafika  2012.07.27. 13:45 Szólj hozzá!

Címkék: film sport

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr94681920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása