Igen, ötven éve lépett először fel a Rolling Stones. Jagger viszont olykor színészkedett is, nem csak koncerteken, de a filmvásznon is.

Hogy mennyi dokumentumfilm és videoklip készült a Rolling Stones-ról, és vajon hány moziban használták fel a zenéjüket, azt talán maga Mick Jagger sem tudja, azt azért könnyebben meg tudja számolni, hogy hány filmben szerepelt. Néhány alkalommal ugyanis igyekezett megcsillantani színészi képességeit is a vásznon. Néhány éve Martin Scorsesét kergette az őrületbe a Shine a Light készítésekor, amely egy 2006-os koncertről és a színfalak mögötti történésekről rántotta le a leplet. Scorsese megjegyezte, ezzel az emberrel nem akar többet együtt dolgozni.

jagger_kep.JPGDe már Godard is forgatott a Rolling Stones-szal, 1968-ban készítette el róluk Az ördöggel cimborál című doksiját. Jagger színészként 1970-ben debütált a Performance című filmben, amelyben – milyen meglepő – egy rocksztárt alakított, majd főszerepet kapott Tony Richardson Ned Kellyjében, aki ír száműzöttként Ausztráliában vált a szegények Rózsa Sándorává. Az 1987-es Running Out Of Luck tulajdonképpen egy videoklip-folyam, amely Jagger albumát volt hivatott kicsit promótálni. A Szabad a préda 1992-ben készült, a sci-fi-ben egy bandavezért alakított, míg a Bent című, Cannes-ban díjazott, egy koncentrációs táborban játszódó, meleg párról szóló filmben egy kisebb szerepet kapott. A tíz esztendővel ezelőtti Egy férfi tikos órákra című moziban gazdag hölgyeknek vállalt férfiközvetítői feladatokat, Andy Garciának igyekezett új lehetőségeket adni. Mikro szerepben pedig felbukkant a Jason Statham fémjelezte A banki melóban, mi másként, mint banki alkalmazottként.

Színészi teljesítményét nem nagyon honorálták a szakmában, de az Alfie egyik betétdaláért azért hazavihetett egy Golden Globe-t. De csak megosztva.

Szerző: Mediafika  2012.07.12. 11:30 Szólj hozzá!

Címkék: zene film színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr244648187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása