facebook_bunuldozes_1.jpgEltűnt személy, segíts megtalálni – gyakran osztanak meg hasonló felhívásokat a Facebook használók, sokszor persze az is kiderül, már esetleg hónapokkal korábbi eseményről van, volt szó, az illető megkerült, vagy a kiscsávó csak nem mert hazamenni másnaposan. Persze vannak keményebb, szomorúbb történetek is.

A napokban egy másfajta fotó, felhívás kezdett körözni. Egy hölgy osztott meg egy fotót vasárnap, amelyen – ha igaz – egy bűnelkövető látható. „Sziasztok! Különösen nőtársaim figyelem! Veletek is megtörténhet, hogy fényes nappal leszakítják a nyakatokról a láncotokat! A képen látható férfi a Margit-híd budai hídfőjénél a villamosmegállóban szakította le az enyémet a múlt hét csütörtökön. Egy segítőkész utastársnő fényképezte le őt a villamosról, amint a hídon menekül. Ha valaki felismeri a II. kerületi Rendőrkapitányságon tehet bejelentést. Tel: 346-1800.” – szól a felhívás.

Eddig közel 5000 osztották meg. Ami azért elég sok.

Néhány kérdés: Nem kockázatos közzétenni egy - tényleg valós - bűnelkövetőről fotót közösségi oldalakon? Jogunk van egy ellenünk bűnt elkövetőről fotót közzétenni? A másik oldalról: találkozva egy ilyen felhívással honnan tudjuk, hogy tényleg az történt, ami történt? Kinek higgyünk? És ha valóban valós a történet, egy ilyen megosztással mit érhetünk el? Kezdjünk bűnüldözésbe megosztásokkal közösségi oldalakon? Nyomozásunk nem üthet vissza?

Szerző: Mediafika  2012.07.10. 16:00 Szólj hozzá!

Címkék: bűn közösségi média

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr264642661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása