Csütörtökön rendezik meg a szegedi Móra Ferenc Múzeumban Munkácsy utcaiak országos találkozóját. Kíváncsian várjuk, mikor érkezik az orbánhegyiek, a Bajnai utcaiak vagy éppen a Lendvai utcaiak fesztiválja.

A kezdeményezés egyébként tök jónak tűnik, az intézmény sajtósa az elmúlt években rendre kitalált valamit, ami egy kicsit mássá, egyedivé, érdekessé teszi a sokszor valóban unalmas kiállítási sajtóanyagokat. Valamivel ki kell tűnni, lehet ötletességgel is. Csak hogy ne mindig fikázzunk.

munkacsy.JPG

Tehát július 12-én ingyenesen tekinthetik meg a Munkácsy-kiállítást azok a polgárok, akik az ország valamely településén Munkácsy utcában laknak; természetesen külföldi Munkácsy utcaiak is jöhetnek. Szegeden egyébként már 1880-ban, Munkácsy Mihály életében utcát neveztek, akit váratlanul ért a hír és meghatotta a kezdeményezés. „Oly kitüntetésnek veszem ezt, amire örökké és mindenek fölött büszke leszek. Midőn e fölött mély megindulásomat és legbensőbb köszönetemet nyilvánítom, nem hallgathatom el, mily buzdításul és mily lélekemelően hatott reám látni, hogy szeretett hazám legnagyobb városa működésemet és annak néhány eredményét ily érdemen fölül jutalmazza” - írta válaszként a művész.

A sajtóanyagból kiderül az is, hogy „számos településen Munkácsy halála után nem sokkal neveztek el közterületet a felejthetetlen alkotóról; Makó városa például még a haláleset évében döntött ekképpen, Zalaegerszeg három évvel később határozta el magát, Kiskunfélegyháza 1929-ben, Szombathely pedig 1950-ben nevezett el utcát Munkácsyról".

Ki milyen programot képzelne el az orbánhegyiek, a Bajnai utcaiak vagy éppen a Lendvai utcaiak részére?

Szerző: Mediafika  2012.07.09. 19:00 Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció hír kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr64638473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása