Orbán Viktor hajnalban tollat, klaviatúrát ragadott és levelét gyorsan megírta. Vagy megíratta, mindegy. Rövid, lényegre törő lett. De azért a sorok közt fel véltünk fedezni némi iróniát.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt, hiszen a nemzet felemelése csak együtt és csak az egymást követő nemzedékek összefogásával lehetséges. Elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt.

Engedje meg, hogy a család, rokonok és barátok mögé sorakozva jó egészséget kívánjak!

Isten éltesse 80. születésnapján!

Budapest, 2012. július 5.

Üdvözlettel:

Orbán Viktor

A szándék okés, boldog szülinapot, de azért ott van: a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismernie elődjei munkáját (Úristen, akkor Gyurcsányét is???), tehát nem önös, jószándék vezényli a levélírót. Bárki legyen is az.

Aztán összefogás. Mi mindenben fogtatok ti, önök össze? Olyan szép, amikor valakinek születésnapja, akármilye van, egyből kezdődik az ömlengés. Az átlátszó nyalakodás. Aztán persze meg ki tudja, mi minden mutyi megy, ment a háttérben.

A nemzet boldogulása. Hát a nemzet most éppen sehogy sem boldogul. Ami nektek köszönhető. Az elmúlt húsz évnek. Meg persze a válságnak. Mindig más tehet róla.

Hit, tudás. Itt mindig mindenki másban hisz, más tudást helyez előtérbe. Hát ezért tartunk itt.

Boldog születésnapot minden politikusnak. És persze Horn Gyulának.

Csupa jószándék vezette a levélírót? Tényleg ömlik belőle az irónia? Szavazni itt lehet.

Szerző: Mediafika  2012.07.05. 11:05 Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció politikus

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr634630638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása