Bevalljuk, pár évvel korábban kicsit sűrűbben néztük a Filmmúzeum mozijait, az utóbbi időben kevesebbet. Talán meg is van az oka, ami például a rengeteg ismétlésben, illetve a csökkenő magyar filmek számában keresendő. Illetve volt keresendő. Mert a Filmmúzeum bezárta kapuit. Mondjuk a búcsúzás lehetett volna egy emelkedettebb vagy akármilyenebb film a Hegylakó helyett, de lehet, hogy valamelyik Filmmúzeumos guru gyermekkori kedvence kellett, hogy műsorra kerüljön.

hegylaki.jpg

"Most aztán hol fogják vetíteni nagyszerű kalandjaimat?"

Most egy történet véget ért. Íme a Filmmúzeum facebook-os, szívebarkoló búcsúja:

Egy csaknem 12 éves történet ért véget tegnap este, amikor a Hegylakó című film vetítése közben a Filmmúzeum logója eltűnt a képernyőről, és helyette megjelent a Film Mániáé. Klassz volt a Filmmúzeum, nagyon szerettük, de most már ideje volt, hogy valami frissebbre, korszerűbbre váltsunk. Rengeteg új bemutató lesz, amerikai és európai filmek, világsztárok, mozihírek - minden, ami egy igazi filmcsatornától elvárható. Ugyanakkor továbbra is törekedni fogunk az értékek közvetítésére, és a klasszikusokról sem feledkezünk meg, hiszen délelőtt, kora délután és késő este ezentúl is többnyire régi filmeket fogunk vetíteni, sőt a Privátfilmek is megmaradnak éjszaka.

Könnyes a búcsú, de Lampert emléke örökké él.

Szerző: Mediafika  2012.07.03. 10:30 Szólj hozzá!

Címkék: hír megszűnik

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr834625490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása