Egy ideje fut „A sport mindenkié” kampány, tényleg fontos, jó, nagyszerű, kell, drága gyerekek fussatok, szaladjatok, dobjátok a lasztit, kapjátok el a bumerángot, meg felnőttek, ti is fogyjatok, mozogjatok, ne csak a hülye olaszokon keseregjetek, meg egyébként is mindjárt kezdődik az olimpia. Bekapcsolódtak, közreműködtek a kampányban persze ismert emberkék, sportolók is, minket azonban Pulai Imre sokkolt. Miért? Ezért:

„Te? Te szeretnél sportolni? Ez nevetséges… Mennyit? Heti 3×1 órát? És ki tart vissza? Én? Én biztos nem. Figyusz, oda ne menjek. Na, gyerünk, húzzál le edzeni!” – tolja az arcunkba. Még színészkedik is. Szeressük Pulai urat, elismerjük, tiszteljük eredményeit, de ez nagyon félresikeredett. Persze ez azért a spot készítőinek is érdeme.
A reklámot látva ahelyett, hogy felhúznánk az akciós, de így is tíz ropis teremfoci cipőnket, belebújnák a bekemes mezünkbe és a teszkó-gazdaságos lábszárvédőnket is lábunkra virítanánk, inkább röhögünk egyet. Nagy nehezen felállunk a recsegős hintaszékből, és megpróbálunk kikecmeregni a hűtőig. Hatalmas sörhasunkat alulról a járókerettel kitámasztva egy újabb akciós sörnek látszó tárgyig nyúlunk. Már szisszen is, majd izzadva befekszünk az ágyba. Aztán már csak a könnyű nyári takaró lebben egyet az altájon.

Szóval ezt a reklámot inkább ne.

Szerző: Mediafika  2012.07.02. 21:00 18 komment

Címkék: reklám sport celeb

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr704624776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snappy Ogre 2012.07.03. 10:11:26

De tulajdonképpen mi is a probléma a reklámmal?

Ebből a szempontból engem nem idegesít a reklám, inkább az, hogy egyáltalán erre adnak pénzt. De ez is csak a jéghegy csúcsa. Stadionépítés, látványsportok támogatása, sportalapítványok támogatása, stb. stb. Ez az igazi baj, hogy ezekre meg van pénz.

Inkább arra kéne költeni, hogy az átlagember is könnyen és olcsón el tudjon menni sportolni/edzeni. Ezt kéne támogatni pénzzel, nem pedig reklámozni. Pl. adjanak adókedvezményt, ha sportolok, vagy valami. Nem?

Akarok menni focizni, erre kiderül beszántották a pályát, mert irodaház lesz rajta, stb. stb.

Na mindegy...

VacakBlogHu 2012.07.03. 10:32:00

@Snappy Ogre: Ráadásul első lépésként egy weblapra a küld ami stadionnyi közhellyel van tele. Szinte biztos vagyok vele, hogy közpénz átmozgatásáról szól ez az egész.

Brukk 2012.07.03. 10:43:29

@Snappy Ogre: Talán nem véletlenül hívták Pulait "Sumáknak"... - ezért talán nem neki kellene kampányarcnak lennie
Ha van probléma a reklámmal, akkor talán ez, maga a kezdeményezés jó, és támogatható.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.07.03. 11:10:22

Nincs ezzel szerintem semmi baj. Nekem tetszik ez a spot.

ifjú padavan 2012.07.03. 11:47:58

Van ennek egy kövér csajos változata is. Na az sem sikerült túl jól.

Lencsés István 2012.07.03. 11:50:26

Mi a baj Pulaival és a reklámmal ? :O

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.03. 12:02:38

@Brukk:
Jaja, egy sumákolós szar alak. Végül is nem is lett belőle lófasz se, csak egy szar olimpiai bajnok meg négyszeres világbajnok, Magyarországon az év sportolója, meg ilyen szarságok csak.

Gondolom, te ennél sokkal többet tettél le az asztalra.

sovesztomesz 2012.07.03. 12:05:27

Tömegsportot élsportolókkal reklámozni...
...talán kicsit ellentmondásos.

Nekem mindig az jut eszembe, ha élsportról van szó: a Sérülés, ez az egy biztos, ha versenyszerűen űzünk vmit; persze a nélkül is meg lehet sérülni, de él-esben tuti!!!

De az ötlet kiváló! Mozogj, mert aki nem mozog, az halott :-)! Élni kell...!

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.03. 12:10:27

Egyébként meg szerintem is a tömegsportot kellene támogatni, pl. olyan termeket létrehozni, ahol este 8 vagy akár 10 után is lehetne mozogni (mert nem mindenki délután 5-ig dolgozik). Meg minden faluba tornatermet, ahová a felnőttek is lejárhatnának akár hétvégén is teremfocizni, kosarazni, kézizni vagy akár csak lazítani, nyújtani, erősíteni, ne adj isten valami küzdősportot gyakorolni. A minden faluba füves focipálya szintén alap lenne.

@Snappy Ogre:
"Pl. adjanak adókedvezményt, ha sportolok"
Az ötlet jó, de hogy bizonyítod, hogy te mondjuk hetente 3-szor futsz 10 km-t?
(Vagy mondjuk hogy naponta 8-szor megjárod gyalog a 10. emeletet oda-vissza? Ami ugyan hivatalosan nem sport, de egyszer próbáld ki.)

Brukk 2012.07.03. 12:20:05

@dr. Közbiztonság Szilárd: Anyám....
A BECENEVE !!!!! volt SUMÁK. - nem én találtam ki, és nem is én aggadtam rá, hanem a csapattársai, meg az edzője.
ENNEK semmi köze ahhoz, hogy óriási sportember és eredményei miatt méltán példakép.
(és rémlik, mintha saját maga által is bevallottan, nem szeretett volna edzeni... talán ezért kapta a becenevét? ki tudja?)

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.03. 12:27:10

@sovesztomesz:
Nem tudom, mivel valószínűbb egy hivatásos futó (élsport) sérülése, mint egy hétvégi hobbifocistáé (elárulom: semmivel, sőt, utóbbi tutira hamarabb sérül meg, mert nincsenek olyan izmai és olyan mozgáskoordinációja).

sovesztomesz 2012.07.03. 13:27:14

@dr. Közbiztonság Szilárd: Nem feltétlenül a puffasztott izomtól lesz valaki éberebb - "mozgáskoordinációilag" - érzésem szerint...
...szerintem nem az izom tömege a lényeg, hanem annak milyensége/állaga/lazasága!

Félre ne érts! Nem vagyok ellensége az élsportnak, de mellette sem...

Mozogni kell/érdemes, de pl. a jóga - mely módszernek egyes irányzatai között sok a statikus ásza-na - éppoly' célravezető, mint egyéb, dinamikusabb testgyakorlatok. Én, mint leendő "természetgyógyász" (milyen hülye kifejezés ez: a természetet gyógyítani ?!?!) lágyabb módszereket ajánlok mindig a mozgásszervi betegeknek panaszaikra, de legalábbis "nyugdíjas" tempót.

Biztatom az embereket, hogy mozogjanak, de erőlködni/görcsölni nem szabad, azzal traumának tesszük ki a szervezetet, ami ha megszokottá válik, egészségileg rosszabb, mintha csak sétálásban merülne ki a sporttevékenységünk!

Nyilván ez is szubjektív; pl. ha valaki testépítésben teljesíti ki magát, annak ez puhányságnak tűnhet, de kockahas nélkül is meg lehet őrizni az egészséget és a hangsúly az egészségen, nem pedig a sportteljesítményen van.

Egy szó, mint száz, én inkább a tömegsportot támogatnám; az élsport támogatását meghagynám a szponzoroknak!

Ez is egy vélemény! Üdv!

barkacs 2012.07.03. 13:42:37

Ezeket a média felületeket, miért nem tömegsport rendezvények vagy helyszínek népszerűsítésére használták fel?
A szervezőknek szinte lehetetlen média támogatást szerzi, a vásárlás meg aranyárban van. Teljesen elhibázott koncepció, persze csak akkor, ha valóban az volt a cél, hogy többen mozogjanak.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.07.03. 13:57:52

@Brukk:
Ja, akkor ezt a baromságot sem te írtad?
"Talán nem véletlenül hívták Pulait "Sumáknak"... - ezért talán nem neki kellene kampányarcnak lennie"

@sovesztomesz:
"Én, mint leendő "természetgyógyász""

Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondanod, hogy a gagyi és hiteltelen kategóriába kerülj.

Mondjuk a puffasztott izmú futót azért szintén megnézném. Tartok tőle, hogy nem tudod, mit beszélsz.

Kanadai Kókuszmenyét 2012.07.03. 14:12:38

Most tulajdonképpen mi a baj a reklámmal? Ahogy mondja, amit mond, vagy aki mondja? A rózsaszín pólót leszámítva szerintem rendben van.

odamondó 2012.07.03. 14:20:34

@sovesztomesz:

"kockahas nélkül is meg lehet őrizni az egészséget"

Főleg azért lehet megőrizni az egészséget, mert a kockahas csak abnormális BMI index esetén látható egy férfinál, ami nem feltétlenül egészséges.

sovesztomesz 2012.07.03. 14:34:25

@dr. Közbiztonság Szilárd: Nem is értem ezt. Tartok tőle, hogy "elbeszélünk" egymás mellett. Mindketten támogatjuk a tömegsportot! Az igaz, hogy két teljesen másik irányból tekintünk ugyanarra (ahogy mondjuk egy Gelugpa buddhista és egy Jehova tanúja teszi azt a tudod mivel?!?!). Végtére is egyről beszélünk, mégis a puszta szembehelyezkedést választod. Persze én vagyok a hülye; állást foglalok, hogy legyen felület "visszavágni"!

Én akkor is azt mondom: ha a testedzés stresszt okoz, akkor nem a testedzéssel van a baj, hanem a módszerrel vagy a trénerrel!!!

Ahogy a lusta macskámat nézem, neki soha egyetlen egy izma sem volt még igazán megfeszülve, mégis olyan akrobatikus mutatványokra képes néha, szinte izomfeszülés nélkül, hogy az gyönyörű. Nem mondom, az ember nem macska, de pl. az izomunkája "követendő példa".

Feszüljön meg az összes izmom, ha vala is meg akarnálak győzni! Elég ha belátod, de előbb meg kell érteni. Már bánom is, hogy szóltam! :-)

Az asszony is akkor értette meg, amikor pofán vágtam...öntudatlanul, álmomban, laza karral; akkora erő volt a végtagomban, hogy elszégyelltem magam!

Erőlködjön, aki akar!

Megyek, én is iszom a bolondok italából,; tán akkor majd nem tűnök fel senkinek :-)!!!

Snappy Ogre 2012.07.03. 14:39:34

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Szerintem biztos megoldható, de ez nem a mi dolgunk lenne. Pont erre kéne egy kis pénzt költeni, hogy hogyan lehet bizonyítani. A rendszert kéne jól megcsinálni.

Na jó, például:
Most is van sok amatőr bajnokság, verseny. Ha ott megjelenik a neved (nevezési lap, névsor, jelenléti ív), akkor már résztvevő vagy, és tegyük fel az adóbevallásodban 1-2-5%-kal kevesebb adót kéne befizetni. Mondjuk az egészségbiztosítási járulék összegét lehetne vele csökkenteni.
Amit most elköltenek reklámra, meg stadionokra, stb. stb. pénzt lehetne felhasználni arra, hogy egy jól működő, ELLENŐRZÖTT rendszer legyen. Mert ezek szerint pénz az van, csak nem mindenre.
Így még egy kicsit érdekeltek is lennénk, hogy sportoljunk.
süti beállítások módosítása