Újabb érdekes magyar történet: a hamarosan rajtoló VOLT fesztivált szívatta a helyi környezetvédelmi hatóság, ugyanis először nem adták meg az engedélyt, védett madarakra hivatkozva. Ez korábban – az elmúlt néhány évben – nem volt bibi, csak hirtelen most lett az. Néhány nappal az esemény kezdete előtt. Mi van? Valaki nem kapta meg a jussát a zsebébe? (Tavaly a Sziget előtt volt kis civakodás, ott hosszú évek után Tarlós lett újra a mumus, de kapott is a főváros jó néhány milliót.) Vagy csak megint egy idétlen kommunikációval állunk szemben? Ráadásul egy elég nagy eseménnyel kapcsolatban, ami a városnak is hoz némi bevételt.

Aztán mégis lett engedély. Az már csak hab a tortán, hogy a fesztivál szervezőit sem a tiltásról, sem a mégis-megadásról hivatalosan nem tájékoztatták. Csak a médiából értesültek minderről.

Ott lesz a Faith No More is. És aki még egyszer beszól, az már áshatja is a sírját

Mint arról sok médium beszámolt, a mégsem most már mégis. Ahogyan a TV2 is közzétette a csütörtök esti Tényekben: „A határozatot aztán (csütörtökön) délután visszavonták. Illés Zoltán államtitkár azonban a Tényeknek azt mondta, most utoljára engedik, csak azért, mert a színpadokat már építik. Jövőre már nem lehet ezen a helyen a fesztivál, mert az unió megbüntetheti Magyarországot. Tavaly ugyanis természetvédelmi területen épült fel egy gyár, és emiatt szigorúbban figyelik Magyarországot.”  Aha.

A történet másik érdekes színfoltja – amint az az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorából kiderült –, hogy a szervezők természetesen egész nap keresték az illetékeseket, de sehogyan nem tudták őket elérni. Mint azt Löbenwein Róbert, az egyik főszervező a 180 percben elmondta (kb. 8:38-tól), a hatóságoknál hiába kilincseltek, még választ, visszahívást sem kaptak. Arról, hogy mégiscsak megkapja a fesztivál az engedélyt, csupán a csütörtök esti Tényekből értesültek. De még arról sem kaptak infót korábban, hogy az engedélyt nem kapták meg...

Drága politikusok, állami hivatalnokok: bizony fontos tényező a média, negyedik hatalmi ág, meg minden, de azért talán nem csak üzengetésre való. Ugyanakkor azt se feledjük, jó kis hírverés volt ez a VOLT-nak, hiszen nem nagyon volt olyan médium, amelyik ne számolt volna be a kis zűrzavarról.

Szerző: Mediafika  2012.06.22. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: zene kommunikáció hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr514604095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása