Superman, Batman vagy éppen a Csodanő egy akolból származik, Krypton ide, szárnyak oda. Létrehozójuk a DC Comics, a képregény műfajának egyik megteremtője. A függőknek is tud talán újat mondani a DC Comics története című HBO dokumentumfilm.

A DC Comics 1934-ben alakult meg akkor még National Allied Publications néven, és még abban az évben ki is adta első újságformátumú képregényét, a New Fun: The Big Comic Magazine-t. A kiadó 1936-ban sorozatot indított Detective Comics címmel (igen, ennek a rövidítéséből lett a cég későbbi neve), két évvel később pedig színre lépett első szuperhősük, Superman az Action Comics első számában.

superman.jpg

Egy nem éppen vidám évben, 1939-ben Batman is feltűnt a Detective Comics egyik számában, és innentől kezdve a DC Comics szuperhősök egész hadát szállította az egyre növekvő rajongótábornak. A kiadótól származik többek között Wonder Woman, azaz a Csodanő, Flash, Zöld Lámpás, Hawkman vagy Aquaman, valamint az Igazság Ligája nevű szupercsapat is.

A doksi két évvel ezelőtt készült, narrátora eredetileg Ryan Reynolds, aki ugyebár olykor Zöld Lámpásként is feltűnik. Sok archív anyaggal készült a film, mármint a dokumentumfilm, amelyben a képregények felidézése mellett azon mozgóképek és a sorozatok is megelevenednek, melyeket a DC Comics kiadványai ihlettek. A dokumentumfilmben David Cronenberg, Zack Snyder, Bryan Singer, de többek között Ronald Reagan és Neil Gaiman is mesél érdekességeket június 14-én este az HBO-n.

Fotó: HBO

Szerző: Mediafika  2012.06.12. 10:15 Szólj hozzá!

Címkék: film doku animáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr854582679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása