Mint azt az elsők közt megírtuk, a labdarúgó Eb akár 3D-ben is nézhető. A 3D-s kísérleti adás mellett többek közt ezt is bejelentették ma a Cinema City Aréna Plázában, illetve még néhány dolgot.

olympics.jpgHivatalosabban: „2012. június 25-én az MTV Zrt.-MTVA m3D néven elindítja  Magyarország első 3D televíziós csatornáját, így az arra alkalmas televízió készülékkel rendelkezők, kizárólag a MinDig TV-n nézhetik 3D-ben a Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjét előfizetési díj nélkül, illetve az adást  továbbító szolgáltatókkal szerződésben álló televízió nézők 3D-ben is élvezhetik a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját – jelentette be június 12-i sajtótájékoztatóján dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgató-helyettese, és Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa.”

Sok még a rizsa, de a lényeg, hogy elindul az m3D az Antenna Hungária MinDig TV keretében június 25-től Budapest körzetében, majd július 2-től országosan is, egyéb kábelszolgáltatókon keresztül. Egészen augusztus 12-ig. Azért nem árt hozzá egy megfelelő tévé sem, amiből kb. 150-200 ezer van mostanság kis hazánkban a háztartásokban.

Ment persze az önfényezés (mondjuk azért eddig tényleg nem volt eddig 3D-s adás. Volt egy próbálkozás 2010-ben, de abból végül nem lett képernyőre került produktum): „a megújulás újabb lépcsőfoka”, „a tartalmi változás mellett rendkívül fontos a technikai is”, stb. De ez lenne egy sajtótájékoztató lényege.

nutcracker.jpgArról még kevesebb az info, hogy mennyi lesz a napi műsoridő, és milyen műsorok, filmek is lesznek az olimpiai közvetítések (július 27. – augusztus 12.) mellett. Lesznek mondjuk koncertfilmek (lenyűgöző Republic és Omega, jeeee), főzőshow (piruló csirkék, hagymaaprózás 3D-ben!), cirkuszi bemutatók, űrkutatásról szóló, a Genfi autószalont és más autós rendezvényeket, a világ filmfesztiváljait és premierjeit bemutató műsorok, természetfilmek, extrém sportbemutatók. Néhány film is akad: Wim Wenders filmcímét (Pina) azért nem merték ugyan leírni („Wenders által rendezett, az Európai Filmakadémia díjával jutalmazott táncfilm), de lesz Koncsalovszkij Diótörője is.

Az olimpia előtt filmek mennek, „több száz alkotás”, melyet még folyamatosan szerez be az MTVA filmügyi különítménye. A napi műsoridőről Szabó László Zsolt konkrét tájékoztatást nem adott, de a kezdettől folyamatosan nőni fog – köszi –, illetve az olimpia alatt, nagy részben a sportközvetítések miatt 16-17 órát érheti majd el.

Akinek nincs megfelelő tévéje vagy éppen közösségi élményre vágyik, az olimpiai közvetítésekről az sem marad le: egyszerűen el kell vándorolnia a Cinema City Aréna Plázába, és - 1000 forint alatti jegyárért - már szurkolhat is 3D-ben. Úgy tűnik, erre lehetőség lesz Debrecenben és Győrben is. De még bővülhet  kör.

Hogy mi mennyi, arról sokat nem árultak el az urak, de az olimpiai 3D-s jogok megvásárlása - a támogatóknak köszönhetően - nullszaldós. Hogy mi lesz augusztus 12. után az m3D-vel? A tapasztalatok levonása, aztán majd meglássák. Akkor már tényleg 3D-ben.

Szerző: Mediafika  2012.06.12. 14:15 Szólj hozzá!

Címkék: hír közmédia 3D

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr234583374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása