„Egy falusi kiskocsmának 100 ezer, egy klasszikus sportpub-nak akár 750 ezer, az óriáskivetítőt felállító helyeknek 950 ezer forintjába is kerülhet, ha közvetíteni akarják a labdarúgó Európa-bajnokság meccseit és az olimpiát” – írja a Mainap.hu. Az MTVA ugyanis – a jogdíjakra hivatkozva – komoly pénzeket követel a két nagy nyári sportesemény (EB, olimpia) nyilvános közvetítéséért.

Befellegzett a kocsmai sportközvetítéseknek? – címet viseli a cikk, azért feltehetőleg itten nem tartunk. De azért valamelyest csak igaza lehet az MTVA-nak: ha már pénzt, feltehetőleg nem keveset – ráadásul közpénzből – kifizetett a közvetítésekért, akkor azt ingyé’ azért senki ne nyomja romkocsmájában vagy éppen a Millenárison. Ha növekszik az egy főre jutó sörfogyasztás néhány potyagól alatt vagy éppen egy lengyel úszólány a rajtkövön bimbót villant, és erre isznak a delikvensek, a tulaj talán egy kicsit fizethet is az extra szolgáltatásért. Vagy már így is fizet eleget?

Az egyik legnagyobb sportkocsmahálózat, a Champs Pub vezetője a lapnak azt mondta: „Biztosan nem fogok több százezer forintot odaadni nekik".

Az MTVA közleményében ugyanakkor az áll: "A Labdarúgó EB 2012 és a 30. Nyári Olimpiai Játékok London 2012 nyilvános kivetítésének kizárólagos jogtulajdonosa az MTVA. Bárki, aki kivetítést szervezne, köteles az MTVA-t megkeresni és vele megállapodást kötni".

Szerző: Mediafika  2012.05.23. 09:55 Szólj hozzá!

Címkék: sport foci tévé pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr334533284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása