„A színészet nem a szakmám, hanem a hivatásom. A színészet nem csupán szakma. Lehet szakmaként és lehet hivatásként művelni. Nekem hivatásom, mert az egész életemet, az idegrendszeremet, a gondolkodásomat, a szemléletemet meghatározza, kitölti. Erről szól a reggelem, a nappalom, az éjszakám. Nincs másom” – nyilatkozta egy interjúban Szakácsi Sándor. A Jászai Mari- és Őze Lajos-díjas színművész május 20-án lenne 60 éves, 2007-ben hunyt el.

szakacsi.jpgA Színművészeti Főiskolára elsőre felvették, Várkonyi Zoltán osztályában 1974-ben diplomázott, majd a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, ahol sikeres évadot töltött. Szolnok után a Vígszínház következett, ahová imádott tanára, példaképe, Várkonyi Zoltán hívta. Amilyen izzó lelkesedéssel indult volna el itt a karrierje, olyan hirtelen le is csendesedett Várkonyi Zoltán váratlan halála miatt. Ezt követően a Vígszínházban töltött évek még sok szerepet hoztak a számára, de az igazi sikereit a beugrásai révén érte el, amelyek legendásak voltak, sokszor mentette meg szeretett színházát. 1987–1989 között a József Attila Színház tagja, majd szabadúszó, ezután 1992-től a Nemzeti Színház társulatának a művésze, 2000-től haláláig a Pesti Magyar Színház tagja. Vendégművészként is sok helyütt játszott, rengeteg TV-filmet is forgatott. (Forrás: szakacsisandor.com) Szinkronhangja volt többek közt Steven Seagalnak és persze Doktor House-nak.

A kerek évfordulókra azért szoktak ügyelni a szerkesztők, műsorkészítők. A műsorokat böngészve azonban nem igen akadtunk Szakácsi Sándor nevére. Lesz ugyan egy hangjáték az MR1-Kossuth Rádióban, szombaton este a Mi hárman: Kompozíció Szabó Lőrinc, Szabó Lőrincné Mikes Klára és Vékes Ödönné Korzáti Erzsébet levelezéséből csendül fel hangja Szabó Lőrinc szerepében. Illetve felbukkan az m2-őn Pocok, az ördögmotoros című ifjúsági TV-filmsorozatban, a szerepet még főiskolai hallgatóként kapta benne Szakácsi.

De ez mégis kevésnek tűnik. De lehet, hogy csak telhetetlenek vagyunk. Igaz, máshol sem igen írtak - eddig - a napokban róla.

Fotó: szakacsisandor.com

Szerző: Mediafika  2012.05.19. 10:23 Szólj hozzá!

Címkék: média színész hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr854524320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása