Médiaiparunk sebezhetőségének okai címmel olvasható egy kisebb okoskodás-fejtegetés a hazai médiahelyzetről a Népszabadságban, illetve a nol.hu-n. Sok minden azért nem derül ki belőle, de a biztonság kedvéért már az első sorokban rejlik némi baromság.

„Mivel e hónapban átalakítják a médiaszabályozás néhány elemét, érdemes felvetni a kérdést; mindez javíthatja-e a nyilvánosság minőségét és teljesítőképességét. Aligha. A központi hírcenzúra, a visszaállamosított közmédia tulajdonosi-szervezeti, az üzleti média szabályozási és gazdasági alávetése érintetlen marad.”

Közmédia, államosított, ráadásul vissza. Visszaállamosított közmédia? A közmédia az mintha eleve valami állami cucc lenne, nem? Adóforintokból, központi dellából fenntartott akármicsoda. Vagy tévednénk?

Szerző: Mediafika  2012.05.17. 12:06 1 komment

Címkék: napilap közmédia napifika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr304521957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása