"Egyelőre biztosan nem kapják tovább havi járandóságukat az MTV örökös tagjai. A havi 240 ezer forint megvonásáról eltérő magyarázatokat kaptunk" - írja a Népszava. A 12 örökös tag (volt): Balogh Mária, Bíró Istvánné, Bíró Miklós, Bednai Nándor, Czabarka György, Horváth Lóránt, Horváth Ádám, Kudlik Júlia, Lénárt István, Sík Igor, Vitray Tamás, és a nemrég elhunyt Vértessy Sándor. Illetve korábban Antal Imre.

"Az MTV szerint az új rendszerben ők már csak megrendelő vállalatként működnek, így a költségvetésük nem teszi lehetővé a finanszírozást. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint viszont az ok egészen az, hogy az alapítványok nem kerültek át automatikusan az alaphoz. Mindenki mossa kezeit. Az MTVA készíti a műsorokat, produkciókat és fizeti az alkalmazottakat, az MTV pedig mintegy megrendelőként működik. 

Na, most aztán tényleg. Kinek kellene fizetnie? (Mondjuk a Mozgókép Mesterei-nél is akadtak galibák.) Illetve mindezt persze az adófizetők fizetik. Fent kell ezt tartani? Ha valaki évtizedeken át a képernyőn milliók kedvence volt, jár neki a plusz nyugdíj, támogatás? Vagy éljen meg havi 47 ezerből?

Szerző: Mediafika  2012.05.09. 14:38 Szólj hozzá!

Címkék: hír közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr184498351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása