Megy a szakértelem tőlünk nyugatra is. Ha nyilatkozunk, ha interjút készítünk, felkészülni minek, elég egy-két sablon, és kész. A Youtube-on látható-hallható egy német szakvélemény és esélylatolgatás az Euroviziós Dalfesztivál kapcsán a Compact Disco Sound Of Our Hearts daláról Bernadette Hilschferdertől (MDR -Mitteldeutscher Rundfunk). Amit ugye majd az m1 közvetít májusban. Tavaly nagy lebőgés volt, na de majd most. Pláne egy ilyen szakvélemény, és promo után!

Van itt minden, a végén még az is felsejlik, Orbán Viktor nyomja a Compact Discót, annyira nagy itten a baj, hiszen nem túl jó a híre a konzervatív jobboldali kormány miatt Magyarországnak, de a Compact Discótól azt várják, majd kiköszörüli a csorbát.

Hogy a magyar válogatón ki nyert, az részben a szakmai zsűri határozta meg, de mégsem, lehet, hogy azt is a politika, Áder is őket hallgatta örömében, amikor megtudta, köztársasági elnöknek jelölték. De csak miután megnézte a cápás filmeket.

Magyarországon némileg korlátozott a sajtószabadság - ezért akadozhat a youtube is, rohadt cenzorok. A szakértő hölgy, hogyha a tényeket nézi, valószínűsíthető, hogy a politika nagyon beleszólt. Hiszen amióta Orbán Viktor van hatalmon, rengeteg pénzt toltak az Euróvíziós Dalfesztiválba. Tehát bele is szóltak. Talán. De nem biztos.

De jut egy kis kritika is a dalról. A csaj népviseletes valamit várt, gulyással. Aztán lett egy nagyszerű dal.

Így kell ezt valahogy.

Szerző: Mediafika  2012.04.17. 12:46 2 komment

Címkék: média politika eurovízió tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr514456589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlátó 2012.04.18. 13:59:29

Most ízlésekről nem nyitok vitát, meg máskor sem, de azt megjegyzem, hogy akik ezt a művet eljuttatják oda a tajgára,- a zsűrire gondolok,például a a Wolf lány, hogy mitől megmondó azt nem értem, a többit se, de haladjunk...szóval a zsűri ízlése ilyen, nekik ez jutott...
továbbá minden mindennel összefüggésbe hozható egy körmondaton belül. Ezért is tudom az emlékeim tárából előbányászni azt a többször is előforduló jelenetet, amikor a zsüri jeles tagja, maga az intendáns, még gyíknyál korában, egy igen jellegzetes etnikum tájszólásával orsózta le az akkori miniszterelnököt, - úgy a kilencvenes évek vége felé...na, most hogy közben intendáns lett a nyelvtanulások segítségével is, arról már nem tehetek, elnézést is kérek az ország lakósságától ezért, mert volt némi közöm ahhoz, hogy nem maradt Szekszárdon ez a fiatalember butikos eladónak és a helyierő tévénél bemondó...mindezt büntetőjogi felelősségem tudatában jelentem ki és egyáltalán nem becsületsértés céljából, hanem mert nem kerülgetem forrón a kását.
süti beállítások módosítása