Némi infó azért csepeg az m1 új sorozatáról, bemutató tehát március 18-án lesz. A szinopszis szerint "a 25 perces epizódokból álló vígjáték-sorozat egy munkavédelmi felügyelőség mindennapjairól egy közelgő brüsszeli audit árnyékában". Kicsit aktuálissá is tette az idő, kicsit nagyobban.

A sorozatnak szép kis előélete is van, habár még csak közeleg a bemutató. Az átlátszo.hu írta meg, hogy a gyártó Kálomista Gábor, illetve cége, a Megafilm. (A producer az elmúlt években egyre-másra kapja a megbízásokat az MTVA-tól. Nagy "durranása" volt például a Balatoni nyár is.) Hogy igazából mennyibe is került az új produkció, ki tudja, gyártották a cikk szerint 68 millióért, majd egy másik cég adta el az MTVÁ-nak több mint 200-ért. Hát így állunk.

Na de mi is ez a sorozat? "Precizitás, kompetencia, professzionalizmus. Ezekkel lehetne legkevésbé jellemezni a Munkaügyi Felügyelőséget, és dolgozóit, akik a legnagyobb káosz közepette is képesek saját bagatell problémáikat és személyes konfliktusaikat az amúgy sem hatékony munkájuk elé helyezni.Elvira a nyugdíjazástól rettegő, láncdohányos főnökasszony, aki diktálja az e-mailjeit. Az ő jobbkeze János, az osztályvezető: kicsinyes, görcsösen igyekvő bürokrata. János legjobb barátja Albert, a sunyi alkoholista, aki mindent megold okosba, a bonyodalmaktól pedig újabb bonyodalmak árán tud csak menekülni. Kettejükre vadászik Katalin, a prezentáció-függő, szingli HR-es hárpia, a multicég-szervezési formalitások felszentelt papnője.Őket szolgálja ki Timi, a rózsaszín post-it-ködben lebegő, bugyuta titkárnő, és Imre, a suta, gyáva biztonsági őr, valamint Karesz, a link, kicsapongó gyakornok, aki még a papírragasztót is elszívná. Az egyetlen profi a csapatban Tamás, egy külsős tanácsadó, akit azért vesznek fel, mert hamarosan ellenőrzés érkezik az Európai Unió felügyeleti szervétől, később pedig minisztériumi biztosként tér vissza a hivatalba. A hivatalnokok mindent elkövetnek, hogy mutatóikat javítsák és ügymenetüket korszerűsítsék: tréninget szerveznek, felújításokba kezdenek, átszerveznek, nyílt napot hirdetnek, összehangolt ellenőrzéseket tartanak, de hiába: úgy tűnik, minden és mindenki összeesküdött ellenük, az ellenőrzés dátuma pedig vészesen közeleg..."

Munkaügyek, irrealitás. A forgatókönyvet Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely írta, a rendező Márton István. A főbb szerepeket Molnár Piroska, Murányi Tünde, Mucsi Zoltán, Elek Ferenc, Fodor Annamária, Tamási Zoltán és Kovács Lehel alakítják.

Még akár jó is lehet.

Szerző: Mediafika  2012.02.23. 12:07 Szólj hozzá!

Címkék: sorozat közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr254184985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása