A testőrök nélkül nehéz a férfivá válás. Minden kamaszsrácnak legalább egyszer látnia, olvasnia kell kalandjaikat. Íme egy kis ismétlés, ma este kilenctől a Filmmúzeumon.

Az évtizedek távlatából úgy tűnik, ha valamibe Richard Lester belefogott, az nem egykönnyen eresztette. Több filmet készített a Beatles-szel, a Superman-t háromszor is a levegőbe repítette, és Dumas testőrei is mély nyomott hagyhattak benne.

Először 1973-ban keltette életre a regényt (A három testőr, avagy a királyné gyémántjai), egy év múlva érkezett A négy testőr, avagy a Milady bosszúja), a sorozat 1989-ben folytatódott. Ráadásul hű maradt bátor, de a mulatozást és a szerelmet sem megvető katonáihoz, rendezéseiben rendre Michael York (D’Artagnan), Richard Chamberlain (Aramis), Oliver Reed (Athos) és Frank Finlay (Porthos) alakította a főszerepeket. 1649-ben járunk, Mazarin ül a bíborosi székben és egész Franciaország fél szemmel Cromwell cselekedeteit lesi. Az angol király trónfosztása után a bíboros aggódik, hogy a forrongás a kontinensre is átterjed, ezért titkos feladattal bízza meg a testőröket, együtt indulnak Londonba, az oroszlán barlangjába.

Szerző: Mediafika  2012.02.09. 11:57 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé lester

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr104083563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása