Ma este az m1 23.35-től lenyomja a budapesti Queen koncertet. Húsz éve halt meg Freddie Mercury, aki igen, poénból megkérdezte: mennyibe is kerül a magyar Parlament. Most már szegény biztosan jóval olcsóbban vehetné meg. Politikusokkal együtt további kedvezmények vehetők igénybe.

Húsz éve hunyt el a nyolcvanas, kilencvenes évek egyik meghatározó zenekarának, a Queennek a frontembere. Zanzibáron született, szüleivel a hatvanas évek közepén települtek Nagy Britanniába. Freddie Mercury már gyermekkorában énekelt, több zenekarral fellépett, 1970-ben csatlakozott Brian May és Roger Taylor alkotta Smile zenekarhoz, hamarosan felvették a Queen nevet. A zenekar sikerében nem csak énekesként, de dalszerzőként is részt vett Mercury, színpadi fellépései szinte mindig rejtettek meglepetéseket. Szólókarrierje is sikeres volt, Montserrat Caballé-val énekelte a Barcelona című számot, mely az 1992-es nyári olimpia hivatalos dala is lett. Magyarországon egyszer, 1986 júliusában lépett fel a Queen, a Népstadionban hetvenezer ember előtt adtak koncertet.

Egy ideigVHS-en keringtek a felvételek, hátha most jobb minőségben meg lehet nézni, hogy is szól a "Tavaszi szél vizet áraszt", Mercury módra, kézről olvasva.

Szerző: Mediafika  2011.11.25. 16:08 Szólj hozzá!

Címkék: zene tévé politikus queen

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr643411232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása