Ma este a Dunán Bacsó Péter mozija, hihetetlen Udvaros Dorottya alakítással. És akad benne még jó néhány nagy név is. Meg egy kis bimbóvillantás.

Kritikák rendre hangsúlyozzák, hogy Udvaros Dorottya filmes alakításai közül kiemelkedik e főszerepe, a legjobbak közé sorolható, legalábbis a nyolcvanas évek elejéig. Egy interjúban a színésznő elmondta, hogy a rendező a beállításokról is kikérte a véleményét, aminek azonban a stábtagok kevésbé örültek. Az ötvenes évek elején Sziráky Lucy csinos, ambícióval teli színésznő. Karrierjét keresztülhúzza a politika: férje grófi rangja miatt el kitelepítik egy isten háta mögötti faluba, Mitér településre. Itt kell, kellene új életet kezdenie, a számára idegen környezetben megőriznie önmagát, álmait, miközben teljesen értelmetlen munkára fogják. Igyekszik tartani magát, megtalálni a hangot a hasonló sorsúakkal, az őt kedvellő férfiakkal. És álma talán még is valóra válhat, újra színpadra léphet. A történetet valós események ihlették, ami ha lehet, még tragikusabbá teszik a mozit. A további szerepeket Bezerédi Zoltán, Kern András, Lukács Margit, Őze Lajos, Szacsvay László alakítja.

Szerző: Mediafika  2011.11.24. 10:47 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé bacsó udvaros

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr513408095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása