Ma, hétfőn este a Duna Televízión (20.30) Robert Young Eichmann című filmje látható, amelynek nagy részét Budapesten vették fel.

Adolf Eichmann a második világháború után egy eldugott erdőgazdaságban dolgozva bujkált, miközben túlélők és a szövetséges hatóságok vadásztak rá. 1949-ben Argentínába menekült, ahová követte családja is. Amikor már azt hihette, megfeledkeztek róla, 1960 májusában az izraeli titkosszolgálat egy kommandója Buenos Aires külvárosában álló háza elől elrabolta, és Izraelbe szállította, ahol egy fiatal rendőrtiszt, Avner W. Less előtt kellett számot adnia a Harmadik Birodalomban betöltött szerepéről. Több hónapos kihallgatás után Jeruzsálemben állították bíróság elé, és halálra ítélték.

A film alapjául Eichmann végső vallomása szolgált, melyet közvetlenül kivégzése előtt tett. A főbb szerepeket Thomas Kretschmann mellett – aki több hasonló témájú moziban (A zongorista és A bukás – Hitler utolsó napjai) – Troy Garity, Franka Potente, Stephen Fry alakítja. Robert Young a film több jelenetét Budapesten forgatta.

 

Szerző: Mediafika  2011.10.10. 17:42 Szólj hozzá!

Címkék: budapest film tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr63292229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása