Ma, csütörtökön kerül a hazai mozikba David Mackenzie Hétköznapi pár című filmje. Eva Green villant párszor bimbót, McGregor pedig megfőzi. A vetítésen néhány bődületes közhely láttán sokan fogták azért a fejüket.

Life goes on – azaz az élet megy tovább. Történjék bármi, jöjjön katasztrófa, különös vírus, fel kell állni, enni, inni, szerelmesnek lenni, élni. Röviden ennyi a nagy üzenete a filmnek, ami nem is lenne baj, a probléma csupán annyi, hogy ezt kisiskolás módón igyekszik sulykolni a kedves nézőbe a rendező, főleg az utolsó fél órában. Pedig a kezdet nem rossz, a tudós Eva Green kedvező adottságai mellett természetes játékával is elbűvöli a moziba tévedőt. Ewan McGregorról pedig kiderül, tud ő főzni (sőt, biciklizni) is, nagyszerű séf egy menő étteremben.

Egy szép napon találkozik álmai asszonyával, aki hivatása mellett ezúttal enged az érzelmeknek, és engedi megfőzni magát. Bimbózik a szerelem, de az élet nem mindig egy habostorta. Egy furcsa vírus üti fel a fejét a világban, aminek következtében az emberek először elvesztik ízlelő, érzékelő képességeiket, majd hol sírni, hol őrjöngeni kezdenek. Majd megnyugszanak, és minden megy tovább. Life goes on. Csak nem mindegy, hogy hogyan.

 

Szerző: Mediafika  2011.09.29. 12:58 Szólj hozzá!

Címkék: film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr953264914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása