Az MTI csütörtöki híre:

A német pénzügyminisztert Nemzetközi Károly-díjjal tüntették ki

"Az európai egységfolyamat előmozdításában és a közös európai fizetőeszköz stabilizálásában szerzett érdemeiért Nemzetközi Károly-díjban részesült csütörtökön a németországi Aachenben Wolgang Schäuble német pénzügyminiszter, aki a díj átvétele után elmondott beszédében javaslatot tett a közvetlenül választott uniós elnök tisztségének bevezetésére."

Ki az a Nemzetközi Károly?

A helyes megfejtők között semmit sem sorsolunk ki.

Thanks to: Tódi.

Szerző: Mediafika  2012.05.17. 15:39 5 komment

Címkék: hír napifika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr324522396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenoce · http://www.deezer.com 2012.05.17. 17:42:56

Nyilvan fikazni egyszeru, de guglizni mar derogal. :)

2012.05.17. 18:34:18

@Tenoce: Pedig a fenti írásmódban (nagy N-nel a nemzetközi) igenis azt jelenti, hogy ez egy személyről elnevezett díj, tehát teljesen jogos a kérdés: ki Nemzetközi Károly.
Más lenne a leányzó fekvése, ha a német pénzügyminisztert nemzetközi Károly-díjjal tüntették volna ki, és ezen verné magát a posztoló...
Mert van, amikor a nyelvtannáciság nem náciság...

mirikrantz 2012.05.17. 18:56:07

Nemzetköz Nagy Károly-díj, csak a teljes nevet már kiírni luxus a cikkben, de hívják még aacheni Nemzetközi Nagy Károly Alapítvány díjának is. Ifjúsági tagozata is van, Európai Ifjúsági Károly-díj :D a lényeg Nagy Károlyról kapta a díj a nevét (I. Károly frank császár), ami nem véletlen hiszen az alapítvány székhelye aachen, ide temették a Károlyt 814-ben. Ennyi.

Tenoce · http://www.deezer.com 2012.05.17. 19:00:52

@Los Alamuszi: Ha mar nyelvtannacisag. Nezz utana kerlek a tulajdonnevek helyesirasanak. A Magyar Tudomanyos Akademiat kirol neveztek el? Magyar Balintrol? A kulonbozo dijak tulajdonnevenek minden szavat nagybetuvel kezdjuk. Es ennek a dijnak a teljes neve bizony Nemzetkozi Karoly-dij, roviden Karoly-dij. De gondolom ismersz mas tulajdonnevet, amiben a nemzetkozi szo szerepel. Segitek: Nemzetkozi Valuta Alap.
süti beállítások módosítása