FN24-logo.jpgÉrdekes dolog ám az újságírás, szerkesztés. Van egy hír, amiről az ember azt gondolná, szerepel benne, ki, mikor, hol, mit csinált, vagy fog csinálni. Ennyi. Csak hát ugye vannak különböző beállítottságú oldalak – jé? – éppen ezért egy egyszerű, ugyanazon hírt is sokféleképpen képesek közreadni a hazai médiumok.

No hir24.hu-nak ezt igencsak jól sikerül, ráadásul úgy, hogy amit a cikk elején, a lead-ben állít, azt cáfolja az utolsó sorokban. Ez ám a kihívás. Vagy a félretájékoztatás művészete?

Persze, hogy politikáról van szó, persze, hogy Orbán Viktorról. És a közelgő, Budapesten megrendezésre kerülő Zsidó Világkongresszus-ról. De mi is van?

Tehát a lead:

Egy konzervatív német lap szerint a magyar kormányfő kettős játékot játszik az antiszemita szavazatok megszerzéséért. Orbán a hétvégén beszédet mond a Zsidó Világkongresszuson.

Majd a cikk vége felé:

Ugyanakkor a párt alsóbb szintjein „néha másként áll a helyzet", de ezzel együtt sem megalapozott az a vélemény, hogy a párt és a miniszterelnök „kettős játékot játszik" az antiszemita beállítottságú szavazók támogatásának megszerzéséért.

Tehát: Orbán kettős szerepet játszik, de ja, mégsem.

Szerző: Mediafika  2013.04.29. 14:15 1 komment

Címkék: média kamu politika orbán hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr895252639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2013.05.27. 07:05:44

Szöveg megértése smafu?
1. "Egy konzervatív német lap szerint..."
2. "...de ezzel együtt sem megalapozott az a vélemény..."

A konzervatív német lap szerintjét a hir24.hu nem tartja megalapozottnak, akkor sem, ha "ezzel együtt".

Egyszerű?
Ne csak olvass! Az kevés.
süti beállítások módosítása