A televíziós szerkesztők előszeretettel turkálnak az archívumban. Persze jó is az, nem kell forgatni, szervezni, kimozdulni. Csak hát azért mondjuk illik azért olyan képeket mutatni, amik – pláne egy hírműsorban – akkor és ott történtek.

A Magyar Nemzet számol be róla, hogy „évekkel korábbi felvételeket mutatott be a hétfő esti Tényekben a hírműsorainak hitelességére oly érzékeny TV2, amikor a budapesti és szegedi diákmegmozdulásokról tudósított”. Így a hétfői demonstráción olyan diákok is voltak, akik ott se voltak. Nem baj, persze. Diák, az diák, ha négy évvel korábban demonstrált, ha most. „A felvétel, amin felfedeztem magam, nagyjából négy évvel ezelőtt készült, méghozzá a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol sem most, sem a videó forgatásának időpontjában nem volt semmiféle demonstráció. (Mit számít, kérdezzük….) A hétfőn bemutatott vágóképen mégis ott virít a „Hallgatói tüntetések” felirat, ezáltal úgy tűnik, mintha engem is összefüggésbe hoznának a tüntetőkkel” – mondta a lapnak egy diák. Az ember, aki ott se volt.

A tudósítás a 27. percnél kezdődik

A Tények, kedves tények, érdekes dolgok. A fiatalember állítólag megkereste a TV2 szerkesztőségét, de még nem kapott választ, ahogyan elvileg a Magyar Nemzet is kereste a TV2-t, de hétfőn nem tudták őket elérni.

Az megint egy másik dolog, hogy e hír a Tények 27. percében hangzik (jó, a kiemeltek közt is szerepel fél percig) el, feltehetően nem is olyan fontos esemény ez. Bezzek a delikvenst becsapó bérgyilkos!

UPDATE:

Az mno.hu-s cikkre idővel - miután már a nagyszerű Médiafika is megírta, és a postot ajánlotta a blogketrecbe... - rábukkant az indexes comment:com is. A TV2-től a következő hivatalos reagálást kapták:

Nyilvánvaló, hogy semmilyen manipulációról nem történt, értetlen állunk a vád előtt. Ha valaki megnézi az anyagot, azonnal meggyőződhet róla. Tüntetést, tiltakozást kizárólag hiteles, aznap készült felvételek alapján mutattunk. Az anyagnak csak azon részén voltak archív képek, amikor az egyetemek helyzetéről beszéltünk, ezeken az archív képeken pedig padban ülő hallgatók láthatók, teljesen nyilvánvalóan nem tüntetők. Érthetetlennek tartjuk, hogy ezt hogyan moshatták össze akár nézők, akár a Magyar Nemzet újságírói. Manipuláció az lett volna, ha korábbi tüntetés képeit keverjük bele az anyagba, de ilyet senki sem állít, hiszen ilyen nyilvánvalóan nem is történt.

Szerző: Mediafika  2012.12.11. 09:45 Szólj hozzá!

Címkék: politika tv2 tévé hír újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr954959421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása