Szép kis vihart kavart a napokban Jeszenkszy Géza oslói nagykövet. „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek vagy unokatestvérek házasodjanak, vagy akár anélkül szexuális életet éljenek egymással” – írta egy korábbi óráihoz írt jegyzetében. Nemkívánatos személy lett, sokan lemondásra szólították fel. De most szenvedésének vége, hiszen Havas Henrik mögé áll, védelmébe veszi. Persze, tesszük már hozzá mi – médiafikázva – azért mintha némi érdeke is fűződhetne hozzá. Hiszen nem rég megjelent könyvét (a címét csakazértsem írjuk ide, hihihi) is reklámozhatja így a tanár úr.

A Heti Válasz ír az ügyről részletesebben (és sorol fel néhány korábbi, hasonló, Jeszenszky mondatát elvileg alátámasztó tudományos közleményt, kutatást), a hetilapnak nyilatkozott Havas Henrik tanár úr.

„Azzal, amit Jeszenszky Géza írt, egyet lehet érteni, de a jelenlegi politikai viszonyok között felvállalni már nem. Jeszenszky azért került csapdába, mert olyan jelenségről beszélt, amiről minden érintett tud, csak éppen a politikailag korrekt beszédmód miatt nem bizonyítható” – mondja lapunknak az újságíró. Havas annak alapján beszél erről, hogy nemrég adta ki Könyörtelenek című könyvét, melyben a tényleges életfogytiglanra ítélt bűnözőkkel készített interjúkat. Mint mondja, az anyaggyűjtés során beszélgetett egy cigány férfival, aki megölte a feleségét és apósát. „Az apósom szívesen járt hozzánk, megtűrt személy volt nálunk, rendszeresen italozott, veszekedéseket provokált. Aztán én rájöttem valamire. Három lánya volt, kettő elköltözött. A harmadik lányt, az én élettársamat titokban a feleségeként tartotta... Az egész országban ez megy a cigányoknál” – mondta az újságírónak a férfi.

„Nem csak ő: sokan beszámoltak nekem ezekről a jelenségekről. A gond az, hogy nem tudhatjuk az igazságot. Nincsenek ilyen statisztikák. Ha nem szabad ilyeneket készíteni, ha nem szabad kiszámolni a tököli fiatalkorúak börtönében a roma elkövetők arányát és az árvaházban lévő roma csecsemőkét, akkor honnan tudnánk, mekkora a baj, és hogy mit, milyen eszközökkel kellene tenni ellene?” – üzen hadat Havas a politikai korrekt megfogalmazásnak.

Hát így állunk.

Szerző: Mediafika  2012.11.07. 13:30 komment

Címkék: reklám könyv hír hetilap bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr734895313
süti beállítások módosítása