Győzike évek óta élvezi az életet a média-iszapbirkózásban. Mint kiderült, adót nem fizetett. De legalább jól szórakozott, esetleg olykor szórakoztatott. Most felfüggesztett kapott, Bea asszonnyal, meg a menedzserrel együtt. Hogy is van ez?

Ne legyünk álszentek, Győzike nem tanítani, okítani akart, és nem szimplán megmutatni, hogy egy cigánygyerek, ha akar, szorgos, bármit elérhet. Lófaszt. Pénzt akart keresni, jól élni. Amivel alapvetően semmi baj. Hiszen – néhány embert leszámítva – a legtöbben így vannak vele. Hogy eddig milyen példát mutatott, és kinek, azt mindenki döntse el maga. De azért show-t csinálni a bírságon is, azért ahhoz is kell némi hozzáállás.

Ugyebár Gáspár Győző adócsalási ügyében 1 év 8 hónap börtönt kapott három évre felfüggesztve, felesége Balla Beát szintén felfüggesztett börtönre ítélték, 1 év hat hónapot kapott, három évre szintén felfüggesztve. A menedzsert 1 év 4 hónapra ítélték. Az ítélet nem jogerős. (A vádiratban több mint 22 milliós adócsalás állt.)

Mint a Blikk írja: „Gáspár Győző komoly üzletember benyomását keltve aktatáskával, elegáns öltönyben foglalt helyet a vádlottak padján. Érdemi vallomás helyett – amit egyébként eddig sem tett, – élettörténetét mesélte el az utolsó szó jogán. Közben kioktatta az ügyészt, majd szívhez szólóan megkérte a bírónőt, hogy ne Győzikét ítélje el, hanem Gáspár Győzőt, a két gyermekes családapát, akinek a mai naptól új időszámítás kezdődik: boldogan akar élni.

- Inkább maradtam volna hentes, ha ezt tudom, nem akarok híres lenni – mondta ártatlanságát hangsúlyozva és a vádbeli bűncselekményeket tagadva Győzike. Én vagyok Gáspár Győző, egy országnak példát kell mutatnom. Ha egy ilyen származású ember elvesz valamit, az kétszer annyinak számít – mondta, hosszasan sorolva nehéz fiatalkorának és életének egyéb történéseit. Azt is állította, hogy ügye sajtóvisszhangja miatt esett el egy filmszereptől, így nem jutott pénzhez, amiből törleszthetett volna az adóhivatalnak.

Ezek után 13 év munkájáról beszélt Győzike, arról, hogy milyen keményen dolgozott, hogy valamit létrehozhasson. Győzike valóságos show-t produkálva, elkomorodva mondta el, milyen nagyon nehéz lesz felállni neki innen. Célzott arra is, hogy feltehetőleg származása miatt lehetett elfogult vele szemben a vádhatóság, és a szakértő. Majd hangsúlyozta jótékonykodásait, és sorolta, a show - számlával soha sem igazolt - költségeit.

A showman hangsúlyozta, hogy a sajtó igyekezett őt rossz színben feltüntetni, tönkretették az álmait, a gyerekeinek pedig az életét. Hosszasan ecsetelte, miként támadta meg egy 50 éves férfi és, hogy a gyerekeket milyen inzultusok érik az iskolában.”

Nem érzik magukat bűnösnek. Még most sem? Miután elítélték őket? Érdekes hozzáállás. Kioktatja az ügyészt, szegénynek, Győzikének nehéz élete volt, egy országnak példát kell, mutasson. Ja. Sikerült. És nyilván származása miatt elfogult vele vádhatóság, és a szakértő. Nem. Győzike adót csaltál. Bűnt követtél el. Üld le, és fizesd vissza. Ilyen egyszerű. A többi rizsa.

Itt egy magát showmannek képzelő ember, ez egy dolog. A másik dolog, hogy azért állt mögötte egy giga médiavállalkozás is. Nyilván kifizették neki, ami jár, a többit intézze el maga, mondhatják. Tényleg csak ennyiben áll a felelősségük? És a többi médiumnak, akik címlapra rakták évek át, hogy növelje a példányszámot, azoknak milyen felelősségük van?

Használták, amíg lehetett, majd dobták. Persze tudjuk egy ideje, így megy ez. Csak talán lehetne valahogyan rajta változtatni. Vagy legalábbis meg lehetne próbálni.

Szerző: Mediafika  2012.10.29. 16:30 Szólj hozzá!

Címkék: celeb tévé pénz bűn

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr554877343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása