Michael Flea Balzary 50 éve nyomja e földön, és kergeti őrületbe gitárjával és bohóckodásaival a rajongóit haverjait, utálóit.

large_athens4.jpg

Ausztráliban, Melbourne-ben született, négyévesen szülei elváltak, így anyjával, testvérével Amerikába költözött. Nevelőapja jazz muzsikus volt, gyakran gubbasztott mellette füstös kis kocsmákban. Már a suliban kilógott, nem diszkót hallgatott, mint a többiek, hanem inkább mondjuk Miles Davist. Aztán Jimi Hendrix-ért lelkesedett. Dobolt, tormbitált, játszott a Los Angeles Junior Philarmonic Orchestrában is.

Anthony Kiedisszel először 1977-ben találkozott. A Hillel Slovak, Jack Irons és Alain Johannes alapította Anthym együttes tagja lett, ám az együttműködés sok fellépést nem ért meg. 1983-ban jött létre Kiedis-szel, Slovakkal és Irons-szal, a Miraculously Majestic Masters of Mayhem, de nem sokkal később nevet változtattak: megszületett a Red Hot Chili Peppers. A többit, aki akarja tudja.

Nagy cimborája volt Kurt Cobainnek és River Phoenix-nek is. Flea néhány filmben is felűnt, így például a Vissza a jövőbe filmekben, felbukkant az Otthonom, Idaho, A nagy Lebowski, a Félelem és reszketés Las Vegasban című kultmoziban, illetve A Thornberry család című sorozat több mint nyolcvan epizódjában.

Happy Birthday, fucker!

Melyik volt a Chili legjobb albuma? Várjuk észrevételeiket!

Fotó: rhcp.com

Szerző: Mediafika  2012.10.16. 12:30 Szólj hozzá!

Címkék: zene film

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr584851830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása