Erősen ráfért már szegény magyarhirlap.hu-ra a megújulás, a korábbi, hatalmas, de többnyire semmitmondó képek, minimál képaláírással, figyelemfelkeltő szöveggel nem csak hogy gagyi volt, de marha unalmas is. Ráadásul szinte minden nap ugyanazok az arcok tekintettek vissza ránk a villogó monitorról, a lap jeles publicistái. (Arról nem is szólva, hogy volt olyan rovat, amelyik szinte hónapok óta nem frissült. Legalábbis emlékeink szerint.) De most minden más lesz.

magyarhirlap_logo.png

Túl sok hírt nem találtunk ugyan az eseményről, mármint a megújulásról, feltehetően a mai napon született meg a kicsike. Jóval áttekinthetőbb lett, semmi flikk-flakk, a vélemény-vezérek portréja sokkal kisebb (már ettől sokkal jobb), a rovatok is összementek (de hát válság van). A rovatok szépen egymás mellett, alatt sorakoznak egy-egy kiemelt, képes hír után további négy-öt hír sorakozik a címlapon. A címlap azért talán még is kissé hosszúra sikeredett, mire teljesen legörgetjük a nyamvadt egeret, mutatóujjunk már kissé izzad.

A kisebb képek persze mindenkinek jól jönnek: gyorsabban betöltődik talán az oldal is, a felbontás miatt sem kell annyit szaroznia a képszerkesztőnek. (Ugyan néha alig lehet kivenni mi van rajtuk – főleg ha egy totálkép kerül be – de ez olvasói szempontból mellékszál.) Azért a címlapon talán érdemesebb lett volna a rovatok számát visszafogni, persze érezzük, hogy rengeteg itt a tartalom, de néha a kevesebb, több. Nem kell mindent kivillantani, néha a sejtetés is izgi.   

Természetesen az Echo Tévének is jutott hely, miért is ne. Mondjuk az azért kicsit ciki, hogy a Vélemény rovatra kattintva, azon belül is a Blog, az Interjú, a Fórum és a Levelezés alrovat tök, de tök üres. Mint Mellékletek rovat is…

Azt meg még kevésbé értjük, hogy a címlapon, a kiemelt hírek mondatait miért nem lehet befejezni, miért jó ez a három pont…

De a lényeg a megújulás, az új őszi cucc, ami akciós ugyan, de legalább érezni, hogy itt valami elindult. Ugyan nem egy fasza kis Ikarusz busz indult el, csak egy megújult oldal, amibe azért még bőven lehet tolni még tartalmat, benzint, kinek hogyan tetszik.

Ha tetszett a cikk, tessék lájkolni a Facebook oldalunkat!

Szerző: Mediafika  2012.09.24. 17:30 Szólj hozzá!

Címkék: hír napilap

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr934800118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása