Mesterházy Attila már megküldte üzenetét: mindenki hozza ki a legtöbbet magából. Hát, légyszi drága politikusok: ti is.

Hűha, tényleg holnap kezdődik hivatalosan is az olimpia, akkor most gyorsan üzenjünk egyet. Ha már úgy is politikusok vagyunk. Beindult az MSZP sajtóosztálya is, legalább is Mesterházy Attila megírta levelét. Ennél általánosabbat, kézzel foghatatlanabbat régebben láttunk. De azért még biztosan lesz még egy-két parlamenti párti üzenet. Szívesen várjuk az infókat azokról is.

Jó versenyzést, szép sikereket az olimpiai versenyzőknek!

A XXX. Nyári Olimpiai Játékok előestéjén minden versenyzőnknek szívből kívánok szép játékot, nemes versengést és kiváló eredményeket!

Mindannyiunk, az egész ország számára fontos, hogy sportolóink a legjobb teljesítményt tudják nyújtani – nem függetlenül természetesen a magyar sport körülményeitől, lehetőségeitől és persze az egyéni helyzetektől.

Bármilyen eredmény is születik, büszkék leszünk mindazokra, akik vállalják a megmérettetést és minden erejükkel azon lesznek, hogy jó hírnevünket megőrizzék és továbbvigyék, hogy méltó helyet szerezzenek hazánknak a világ legrangosabb nemzetközi versenyén. Mert a mostani nagy nehézségek, a számtalan nemzetközi kritika után bizony ez is nagyon ráférne Magyarországra.

Kívánom, hogy minden olimpikonunk a legtöbbet tudja kihozni magából, és méltósággal küzdjön a versenyek során. Ha ez sikerül, az elért eredményektől függetlenül is méltó példaképei lehetnek valamennyi magyarnak – gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Szurkolunk, szorítunk, Veletek leszünk minden percben!

Hajrá, magyarok!

Mesterházy Attila,

elnök MSZP, Sportegyesületek Országos Szövetsége

Ezek a sportolók az elmúlt négy évben, de még inkább egész eddigi életükben, mondjuk úgy négy éves koruk óta nyomják. Aki bírja, és szülei, iskolájuk támogatja őket úgy, hogy közben a tanulmányaikat sem igen kell elhalasztaniuk. Legalábbis egy részüknek. És azért néhányan, páran, sokan egyetemre is eljutnak.

Szóval edzés reggel, délben, este. Néha egy kis buli, de csak olykor. Néha van egy kis szünet, akkor jöhet a rövid is, de inkább sör. Meg egy kis rock and roll mondjuk a Szeparéban, vagy jöhet keményebb is a végén, zárásként mondjuk a Killing In The Name Of…

De aztán megint vissza a konditerembe, medencébe, pástra, pályára. És szigorú diéta, vitaminok, betartott étrend. És egyébként meg szinte bármikor jöhetnek az ellenőrök. Még szabadtéren is kell vigyázni, nyáron, kültéri helyeken. Nehogy valaki, egy megvadult, állat drogos a cimboráival a 100 méteres körzetben tekerjen meg egy spanglit, és szegény fiatalok ott adják körbe egymásnak. Mert annak az esetlegesen a tüdőbe beszivárgott minimális része is kimutatható egy esetleges dopping-teszt során.

Meg aztán edzőtáborok, külföldi meccsek, megmérettetések. Távol a családtól, gyerekektől. Kimerülések, pszichológiai felkészülés, kötelező pr-körök, némi ön-, de még inkább csapatmarketing. Meg a szponzor olykori kiszolgálása. Sajtóesemények. Ja, meg még egy kis felkészülés. Itt-ott. 

És nem egy pár óráig, néhány héten át folyik mindez, hanem akár évtizedeken át. Legalábbis hosszabb ideig, mint amennyi idő alatt ezt a sajtóközleményt megírták.

Szerző: Mediafika  2012.07.26. 21:00 Szólj hozzá!

Címkék: politika sport kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr214680539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása