A kelet-londoni kerület felvirágzását is várják a 80 ezres londoni Olimpiai Stadion elkészültétől, a környék is megszépülhet, az elkövetkezednő napokban pedig az élet is igencsak felpörög a környéken, illetve az egész fővárosban. Itt lesznek például az atlétikai versenyszámok, illetve nem utolsó sorban a nyitó- és a záróünnepség.

London'sOlympicStadium.jpg

Igazi különlegessége, hogy szétszedhető, könnyen visszabontható, úgy tervezték, hogy a játékok után könnyűszerrel egy 25 ezres „mezei” atlétikai stadionná lehessen zsugorítani. Hiszen az olimpia után kicsit nehezebb lesz megtölteni a lelátókat.

„A 80 ezer férőhelyes, összesen 486 millió fontot felemésztő aréna tervezőinek és építőinek alaposan fel volt adva a lecke: nemcsak a gazdátlan, minden infrastruktúrát nélkülöző helyszínnel és a közismerten esős angliai időjárással, de a kedvezőtlen, pénz- és forráshiányos gazdasági klímával is meg kellett birkózniuk. Ráadásul az előző olimpiák szervezői szédítően magas tették mércét: a pekingi stadion például mind látvány, mind méret tekintetében a határokat feszegette.” A National Geographic Channel Különleges építmények c. sorozatának új epizódjában (július 26-án, 22.00) megépítése történetét mesélik el mérnökök, kivitelezők és szervezők.

Persze akadtak nehézségek az építkezés alatt, közben: ahogyan általában lenni szokott, találtak régészeti leleteket, egy vaskori temetőt, római kori fal részletét.

A közelmúltban derült ki, hogy a stadiont jelölték az egyik legrangosabb brit építészeti elismerésre is.

Szerző: Mediafika  2012.07.26. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: sport tévé doku natgeo

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr44678652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása