Ma már szinte bárki repülhet az űrbe, mehet a Holdra is, ha akar majdan – sokan ott is maradhatnának –, csak egy kis della kell hozzá. Befizetett már Angelina Jolie és Brad Pitt is, csak azon törjük a fejünket, mi lesz addig szegény gyermekeikkel? Vagy ők addig mennek a Marsra?

hold_mtv_1.jpeg

"Na baszki, akkor most melyik volt az első lábnyom a Holdon?"

1969 júliusában ujjongott a fél világ – feltehetően a kínaiak, szovjet vezetés vodkával a kezében annyira nem –, ugyanis 1969. július 16-án indult Apolló-11 expedíció, majd négy nap múlva landoltak a Holdon. Az Apolló program során ekkor küldtek embert ötödször az űrbe, és harmadszor a Holdhoz. Július 20-án végül Armstrong és Aldrin lett az első ember, akik a nyomukat is ott hagyták.

Ember a Holdon – Az Apollo 11 küldetése című, korabeli tévéfelvételek felhasználásával készült doksi avat be a kulisszatitkokba, az mondjuk nem értjük, hogy miért éppen július 18-án este adja az m1. Akkor már miért nem 16-án, az expedíció indulásának a napján? Vagy miért nem 20-án, amikor a Holdra léptek? De egyébként mindegy teljesen.

Lesz egy angol tévéfilm is, a Holdrakéta – Az Apollo 11 repülése. Az meg július 21-én.

Fotó: mtv

Szerző: Mediafika  2012.07.18. 12:30 Szólj hozzá!

Címkék: film doku m1 közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr14664050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása