Kis félhomály, lecsöppenő kávé a délelőtti sajtóvetítésen, kicsit nagyobb tömeg az esti órákban. Órákig turkálás, böngészés a kölcsönzőben. Vége. Vége? Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy bezár az Odeon, mármint a mozi. Mint ahogyan korábban megírtuk, a Kino (és a Tabán) egyelőre megúszta.

chaplin_ontheroad.jpg

Az Odeon mozit felőrölték a modern idők

„Hónapok óta nem tudja fizetni a bérleti díjat a budapesti Odeon mozi, ezért a Budapest Film Zrt. felmondta a bérleti szerződését. Idén az állami támogatás megszűnése után a fővárosi támogatás is megszűnt az art mozik számára. Vagyis ezeknek az egytermes, főleg művészfilmeket vetítő moziknak a saját lábukon kellene megállniuk” – írja a Hír24.

A Hollán Ernő utcában egyébként korábban a Duna mozi üzemelt, amelyet eredetileg 1937-ben Lloyd Színház néven alapítottak. A Duna 2000 decemberében húzta le a rolót, mert a műszaki feltételei nem feleltek már meg az új követelményeknek A Budapest Film Rt felújította, 2002 novemberében kezdtek a munkálatokhoz, az átalakítás költsége nyolcvanmillió forint volt, az épület műemléki védettség alatt állt.

UPDATE: A mozi ugyan megszűnik, de az Odeon, mint cég nem. A mozi feltehetőleg őszíg még működik - tudtuk meg Szőllősi Zsófiától. A téka, a kölcsönzés, a filmforgalmazás tehát nincsen veszélyben, új helyen működnek majd. Hogy hol, azt még nem árulták el.

Szerző: Mediafika  2012.07.13. 13:45 Szólj hozzá!

Címkék: mozi megszűnik

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr284652722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása