Tévézz okosan! címmel kampány indult, elsősorban a gyermekek védelmében, illetve azért, hogy a televíziózásra fordított időt minél okosabban használja a drága gyermek, meg esetleg szülei is. Persze szép dolog, vigyázzunk a kis tudatlanokra, hogy ne hülyüljön el idő előtt a tévében látott sok zombitól, idétlen műsorvezetőtől, politikai maszlagtól meg a Barátok közttől. De.

Kicsit fura, hogy a kezdeményező a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, amely a „magyarországi kábeltelevíziós szolgáltatók legnagyobb érdekképviseleti egyesülete”. Azaz a kábelszolgáltatók érdekeit képviseli, tehát célja az is, hogy minél többen bámulják a képernyőt. Ez olyan, mintha a drogmaffia indítana kampányt Drogozz okosan! címmel. Jó persze, ez utóbbi illegális. Vagy éppen leülni Matolcsyval Gazdálkodj okosan! társast játszani.

Vagy csak nekünk van itt némi ellentmondás?

old_tv.jpg

"Okosan válassz!"

„A televízió napjainkra szinte családtaggá vált – olykor szidjuk, olykor dicsérjük, egy biztos: létezni már aligha tudnánk nélküle. Talán még a gyermekeinket is rábízhatjuk. Vagy mégsem? Hisz ez is – mint a technika annyi más vívmánya – nem önmagában jó vagy rossz. Attól függ, hogyan használjuk. Miért ne használhatnánk hát okosan? Nem elég leültetni a gyereket a tévé elé, de konkrét műsorokat is ajánlani kellene neki – ebben segít Önnek honlapunk, a Tévézz okosan!” – szól a Tévézz okosan! kampány küldetése.

„Azért támogatjuk ezt a programot, mert azt szeretnénk, ha minél többen lennének azok, akik mielőtt bekapcsolják a tévékészüléket, felteszik magunknak azt az egyszerű kérdést: mit nézzek ma a tévében?” – mondta Szalai Annamária, ugyanis a kampány mellé állt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is.

Egyébként van egy másik megoldás is az okos tévézésre. Csak ennek sok szolgáltató nem örülne:

Szóval, nincs itt némi ellentmondás? És Ön hogy tévézik? Kérjük itt szavazzon, hogy megtudjuk. Nekünk fontos az Ön véleménye.

Szerző: Mediafika  2012.07.12. 17:15 1 komment

Címkék: gyerek tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr934650233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.13. 10:21:35

Nem értek egyet. Én a gyerekek természetes intelligenciájában bízom. Amikor gyerekeim kicsik voltak, bármit nézhettek, ők választották meg. Mára kifinomult ízlésük lett.
süti beállítások módosítása