A hétvégén rendezik meg a melegfelvonulást, ami már az elmúlt években is nagy vihart kavart, igaz, az elmúlt két évben nagyobb összetűzés a rendezvényen nem történt. Szélsőséges szervezetek már beindultak, a szervező Szivárvány Alapítvány szerint pedig a rendőrség feléjük intézett felhívása is jogsértő. 

brokeback_elmo.jpg„A rendőrség idén is felhívta a Budapest Pride Felvonulás résztvevőinek figyelmét, hogy tartózkodjanak a provokatív magatartástól. A rendőrség nem először próbálja ízlésrendőrséget játszva, előzetesen előírni a felvonuláson résztvevők számára, hogyan viselkedjenek a felvonulás alatt. Mint az ombudsman három évvel ezelőtti jelentése megállapította: a rendőrség ezzel megsérti a felvonulás résztvevőinek szólás- és gyülekezési szabadságát.”

Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója az MTI-nek csütörtökön azt mondta, „a rendőrség nyomatékosan felhívta a szervezők figyelmét, hogy szigorúan tartsák be a törvényi előírásokat, ne kövessenek el semmilyen jogsértést, ne tanúsítsanak provokatív magatartást. Azok ellen, akik a rendezvényt bármi módon megzavarják, a tett súlyosságának függvényében szintén eljárnak.”

Na, most akkor mi van? A felvonulók védekeznek előre a megvadult tojást dobáló nagypapák vagy éppen kattant szélsőségesek ellen? A felvonulók eleve provokálni akarnak? A rendőrség lépte túl hatáskörét?

Fotó: freakingnews.com

Szerző: Mediafika  2012.07.06. 20:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr944633530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása