Csak egy hajszálon múlt, hogy a Médiafika ne kerüljön be a legjobbak közé, de sajnos az idén le kell mondanunk ezen elismerésről. Majd jövőre. Amint mondjuk kevésbé értünk: a zsűri már május másodikán közzé tette döntését. Ok, most adták át a díjakat, de akkor is, de miért csak most érkezett magáról az elsimerésről hír? De mindegy, nem kell mindig fikázni. Szóval:

bobslogo.jpgMint arról az MTI beszámolt, kedden Bonnban kiosztották a blogoszféra Oscar-díjának is nevezett BOB (Best of Blogs) elismeréseket. A fődíjat egy iráni újságíró blogja kapta, amely a perzsa állam belső viszonyaival, mindenekelőtt az emberi jogok helyzetével foglalkozik. "A véleményszabadság és az emberi jogok érvényesülését szolgáló díjat a harminc nyelven sugárzó Deutsche Welle (DW) német közszolgálati műsorszóró társaság alapította 2004-ben, hogy felhívja a figyelmet a közösségi média új formáinak jelentőségére. Több mint háromezer blogot és egyéb műfajú kiadványt javasoltak idén az internetezők, majd az online közönség szavazatai alapján 187 került be a második fordulóba. A DW nemzetközi zsűrije végül ezek közül választotta ki a kategóriák győzteseit."

Arash Sigarchit az iráni rezsim tizennégy év börtönre ítélte lázítónak minősített rendszerkritikus írásaiért lett a legek legje. A blog szerzője jelenleg az Egyesült Államokban él száműzetésben.

A technológia a közjó szolgálatában elnevezésű kategória győztese egy egyiptomi fejlesztésű interaktív térképszolgáltatás, - ennek a címét azért az MTI elírta... - amely azt mutatja, hogy hol ért szexuális zaklatás nőket az országban.

A legjobb videocsatorna a kínai Vang Bo (Wang Bo) rövid rajzfilmjeit bemutató oldal. Az alkotások az ázsiai ország közállapotait mutatják be ironikus formában.

A legjobb társadalmi aktivizmus kampány nevű kategória győztese egy Facebook-oldal, amelyen egy bebörtönzött szíriai blogger szabadon engedését követelik.

A kultúra és oktatás kategória díját egy 2008 óta működő blog kapta meg, amelyen a szerző a nyugat-afrikai Mali falvainak életét mutatja be francia nyelven és a helyi bamara nyelven.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró jogvédő szervezet különdíját Abu Sufian bangladesi újságíró blogja kapta, az indoklás szerint a "hagyományos médiából kimaradó" tudósításaiért.

BOB-díjakat a közönség szavazatai alapján is odaítélnek, a portugáltól a perzsáig összesen 11 nyelvi kategóriában.

Szerző: Mediafika  2012.06.27. 12:15 1 komment · 1 trackback

Címkék: hír újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr394614411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.27. 12:57:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.06.27. 19:31:36

de kell fikázni. pláne azt, aki az mti-re vár.
süti beállítások módosítása